Un megaconcert organizat în Central Park va celebra redeschiderea oraşului New York

Mulțimile revărsate pe străzi în orele de prânz s-au întors. Traficul de vârf a revenit. Turiștii au reapărut în trăsurile trase de cai. Dar cea mai bună dovadă că New York City a revenit pe deplin la viaţă va fi un mega-concert organizat pe marea întindere de iarbă din Central Park, relatează New York Times.

Publicaţia notează că, în căutarea unui simbol puternic al revitalizării oraşului după un an de pandemie, primarul Bill de Blasio planifică un spectacol grandios în Central Park și i-a cerut lui Clive Davis, o eminență a industriei muzicale, să fie producătorul show-ului. Spectacolul, stabilit provizoriu pentru ziua de 21 august, va reuni 60.000 de participanţi, în majoritate persoane vaccinate. Biletele vor fi gratuite, mai puţin un număr de scaune rezervate VIP-urilor.

Producătorul Davis – ale cărui momente esențiale în carieră au inclus contracte cu Janis Joplin, Bruce Springsteen, Aretha Franklin, Alicia Keys și Whitney Houston – a spus că își propune ca opt vedete „iconice” să susțină un spectacol de trei ore televizat la nivel mondial.

Într-un interviu recent, primarul de Blasio a declarat că spectacolul va fi parte din „Săptămâna întoarcerii acasă”, (NYC Homecoming) organizată pentru a arăta că oraşul şi-a revenit din pandemie, o sărbătoare pentru rezidenți și pentru cei din regiune care s-ar putea să nu fi vizitat New York City în ultima vreme.”Acest concert va fi o oportunitate unică în viață”, a spus de Blasio. „Va fi un line up uimitor. Toată săptămâna va fi uimitoare, ceva ce nu s-a mai văzut văzut în New York”.

Spectacolul ar fi cel mai recent dintr-o tradiție istorică a superproducțiilor din Central Park, care tind să atragă acoperire la nivel mondial și să înfăţişeze New York-ul ca pe un paradis artistic pașnic și cosmopolit. Mulți newyorkezi, în special primarul, sunt nostalgici ai acestei viziuni după prevalența imaginilor triste din perioada pandemiei. „Nu mă pot gândi la un loc mai bun decât marea peluză din Central Park pentru a fi locul în care să spunem că New York-ul se redeschide”, a spus Davis într-un interviu.

Producătorul îşi aminteşte că primarul l-a sunat în urmă cu trei săptămâni şi i-a cerut să organizeze un spectacol în parteneriat cu orașul, care să celebreze redeschiderea New York-ului și să sublinieze necesitatea vaccinării mai multor tineri. „Am fost foarte onorat”, spune dl Davis, care a crescut în Brooklyn.

Dar guvernatorul statului, oponent al primarului, atrage atenţia că perspectiva organizării unui eveniment public la scară largă poate genera complicații ale stării de sănătate publică. Deşi statul New York promovează pașaportul de vaccinare, Excelsior Pass, ca un instrument de redeschidere a activităţilor comerciale, sistemul este încă nou și nu a fost adoptat pe scară largă nici de public şi nici de companii. Aproximativ 1,1 milioane de persoane au descărcat aplicaţia începând cu săptămâna trecută, reprezentând doar o fracțiune din cei 9,1 milioane de newyorkezi care au fost vaccinați.

Primăria a spus că la concert vor exista secțiuni pentru vaccinaţi şi pentru nevaccinaţi și că aproximativ 70 la sută din bilete vor fi destinate persoanelor vaccinate. Orașul, spune el, lucrează din greu pentru a vaccina locuitorii care sunt reticenți.

Organizarea cu succes a evenimentului ar putea fi un triumf politic pentru domnul de Blasio, un democrat aflat în ultimul an în funcție care s-a ciocnit în repetate rânduri cu guvernatorul statului. Popularitatea primarului a scăzut după eșecul în cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la preşedinţie, iar mulți părinți au fost frustrați de redeschiderea haotică a școlilor în timpul pandemiei, notează NYT.

Dar domnul de Blasio și-a îmbunătăţit recent perspectivele politice după ce milioane de newyorkezi au fost vaccinați și orașul a început să se redeschidă. În ton cu nerăbdarea alegătorilor pentru revenirea la normalitate, mai mulți contracandidaţi ai primarului au înaintat şi ei propuneri pentru organizarea de mari evenimente. Domnul de Blasio compară spectacolul din Central Park cu ziua când studenţii revin la colegii după vacanţă. El afirmă că vrea să arate că orașul este pregătit pentru septembrie, când se așteaptă ca mai mulți lucrători să se întoarcă în birourile din Manhattan.

Distribuie:

Postaţi un comentariu