Un brand clujean a câștigat a treia distincție internaţională de calitate

eepurl.com

Uleiul de nucă presat la rece de la Luna Solai a obținut premiul Superior Taste Award, o recunoaștere internațională care se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaște identitatea produsului: denumire, producător, etichetă), efectuată de către bucătari și somelieri, experți în gust calitate, cu stele Michelin și leaderi de opinie din 15 state.

„Este o mare bucurie pentru noi să primim o confirmare internațională din partea specialiștilor, pentru ceea ce noi știam deja: Luna Solai este un brand de calitate superioară. Recunoașterea este cu atât mai importantă/emoționantă pentru noi cu cât Luna Solai a luat naștere și continuă să se dezvolte într-un cadru de familie în care pasiunea, respectul față de produs și consumatorul său sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinților mei. Experiența lor, munca lor, dedicarea lor se regăsește în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem”, au transmis reprezentanții Luna Solai.

ITQI organizează o evaluare/recunoștere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor care au primit o notă mai mare de 70% se va acorda distincția „Superior Taste Award” cu una, două sau trei stele de aur.

Puteți consulta întreaga listă a produselor câștigătoare aici.

Cea de-a treia distincție Superior Taste Award pentru Luna Solai

Uleiul de nucă presat la rece a obținut cea de-a treia distincție Superior Taste Award pentru brandul clujean Luna Solai, după ce în 2015 „eroul” gamei a fost uleiul de dovleac obținut prin presare la rece care a primit două stele de aur, iar în 2014 protagonistul gamei a fost uleiul de floarea soarelui presat la rece care a obținut o stea de aur.

La ediția din 2016 au participat peste 1360 de produse din toată lumea, România fiind reprezentată de 11 produse, toate premiate cu două sau trei stele de Aur (Luna Solai – uleiul de nucă obtinut prin presare la rece – două stele, Puiul Fericit de la Agricola – două stele , AUR’A – Natural Gold Water – trei stele, Bergenbier ALE – două stele, Pâinea lui Manole – două stele, Wembley Dry Gin – trei stele, pateul de păstrav afumat Trutta Dux – douî stele, Salamul de Sibiu Agricola – două stele, Elixir – ulei de rapiță presat la rece și ulei de soia de prima presă de la Dachim – două stele fiecare).

Cum se desfășoară evaluarea?

În timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustări în orb conform unei proceduri riguroase de analiză senzorială. Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi în bucătăria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor. Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textura etc. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii, și atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.

După sesiunea de degustare, ITQI întocmește un grafic detaliat a diferitelor clase și rezumă observațiile și propunerile membrilor juriului pentru companiile participante.

Citiți și: Stea de aur la ”Campionatul gustului”. Uleiul unui mic producător clujean face furori la Bruxelles

Uleiuri regale. Luna Solai a devenit Furnizor al Casei Regale a României pentru uleiurile presate la rece

Postaţi un comentariu