Ultima şansă pentru transportul intermodal. Ziua şi şedinţa: Prefectul cere şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean

eepurl.com

Mai sunt doar două zile până când expiră termenul până la care poate fi depus spre finanţare proiectul privind transportul intermodal de la aeroportul clujean, iar compania încă nu are aprobat acordul de asociere cu Consiliul Judeţean, obligatoriu pentru a accesa finanţarea. Blocajul acestui proiect a fost discutat din nou şi astăzi, de data aceasta la prefectură.

Prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat o întâlnire de urgenţă la sediul instituţiei cu toţi şefii instituţiilor implicate şi liderii grupurilor politice din Consiliul Judeţean Cluj.

„Accesarea fondurilor europene pentru investiţii majore de interes public trebuie să rămână o prioritate a judeţului Cluj indiferent de simpatii/antipatii politice sau de relaţii interpersonale mai mult sau mai puţin apropiate. În urma discuţiilor purtate, s-a ajuns la concluzia că toate partidele politice reprezentate în Consiliul Judeţean Cluj susţin acest proiect, iar pentru a mări şansele de câştig ale acestei finanţări europene de 60 milioane de euro, este nevoie de acordul de asociere de principiu, îndelung tergiversat, care va fi dezbătut într-o şedinţă de îndată a Consiliului Judeţean Cluj cel târziu până mâine 25.02.2015″, se arată în comunicatul de presă al prefecturii.

Aeroportul clujean a făcut în ultimii doi ani opt studii în valoare de aproape 1, 7 milioane de euro pentru acest proiect care include ca obiective de investiţii: un terminalul cargo aeroport, o gara CFR călători, respectiv actuala gară Someşeni care va fi modernizată, o legătura pentru pasageri, de fapt o pasarelă supraterană de 280 de metri care va lega terminalele cu gara, legături auto între cargo CFR şi cargo aeroport, un terminal cargo CFR, o staţie tri-cogenerare şi un parc fotovoltaic. Aceste obiective ar putea fi realizate între 2016-2020.

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat de altfel că o şedinţa extraordinară a deliberativului judeţean va avea loc astăzi de ora 19.00.

Postaţi un comentariu