Uioreanu și Bene, condamnați definitiv la închisoare cu executare

Foto: Dan Bodea

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost condamnat, miercuri, 31 ianuarie, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Sentinţa este definitivă  și a fost pronunțată de Curtea de Apel Cluj, potrivit Mediafax. Judecătorii au schimbat încadrarea unei fapte comise de Uioreanu, din complicitate la spălare de bani în tentativă de spălare de bani. Astfel, fostul șef al Consiliului Județean Cluj a fost condamnat pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă de spălare de bani.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost condamnat în același dosar la trei ani și zece luni de închisoare cu executare, iar  alt om de afaceri, Vasile Pogăcean, la 3 ani de închisoare cu executare. Fostul consilier judeţean PNL Ioan Petran, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, director de dezvoltare la o societate comercială, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Horea Uioreanu a fost reţinut de procurorii DNA în 28 mai 2014 pentru cinci infracţiuni de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, şi, ulterior, arestat preventiv pe 29 de zile, alături de oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean.

Cei trei se află din 30 martie 2015 sub control judiciar. 

Potrivit instanței, Horea Uioreau a cerut și a primit mită de la cei doi oameni de afaceri pentru a direcționa fonduri publice către firmele lor. 

Postaţi un comentariu