TVR Cluj susține producția televiziunii publice în anul centenarului prin proiectul „EUROPA 100”

TVR Cluj susține producția televiziunii publice în anul Centenar cu un proiect de mare anvergură denumit „EUROPA 100”. De-a lungul timpului TVR Cluj și-a îndeplinit misiunea de televiziune publică și a fost mereu prezentă în comunitățile de români din afara granițelor țării. EUROPA 100 este un astfel de proiect, în esență o sumă de programe ce vor fi realizate de către TVR Cluj în comunitățile românești din proximitate și difuzate pe principalele canale ale postului public de televiziune.

Startul proiectului va fi dat la Colibița, în perioada 22-25 martie, când, alături de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, TVR Cluj organizează „Adunarea Pregătitoare – EUROPA 100”, un atelier de lucru în cadrul căruia vor fi recenzate toate contribuțiile participanților și apoi cuprinse în conținutul proiectului respectiv. La manifestare vor fi prezenți jurnaliști din țară și din țările vecine: Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, jurnaliștii participanți urmând să fie cooptați în cadrul platformei care va asigura suportul media pentru proiectul „EUROPA 100”.

Servus, Europa!

Primul program generat de proiectul EUROPA 100 este un produs de tip caravană – Caravana TVR Cluj: SERVUS, EUROPA! – un program ce va fi realizat în luna mai în comunitățile românești din Ungaria (Micherechi, Jula, etc.) și care va fi prezentat în cadrul AP – EUROPA 100 de către jurnalistul clujean Sebesi Karen. Alte contribuții aparțin unor experți în domeniu – istorici, diplomați etc. – ce vor defini liniile culturale, istorice și europene ale proiectului.

După Ungaria, TVR Cluj va produce programe marca EUROPA 100 în comunitățile românești din Ucraina, Serbia, dar și în Republica Moldova. La sfârșitul anului, în finalul proiectului, va fi organizată „GALA EUROPA 100”, eveniment care va reuni jurnaliști de limba română din întreaga lume.

Postaţi un comentariu