Tribunalul Cluj obligă Primăria Cluj-Napoca să monteze plăcuțe bilingve la intrările din oraș- decizia, nedefinitivă

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Judecătorii Tribunalului Cluj au decis marți să admită în parte acțiunea intentată de o asociație clujeană care a cerut în instanță Primăriei Municipiului Cluj-Napoca să monteze la intrările în oraș plăcuțe multilingve, instanța hotărând să oblige instituția să monteze plăcuțe bilingve, printr-o hotărâre care nu este definitivă.

Tribunalul Cluj a decis să admită în parte acțiunea în instanță a Minority Rights. Astfel, chiar dacă aceștia ceruseră inițial plasarea de plăcuțe multilingve, în română, maghiară și germană, la intrările din oraș, judecătorii au hotărât să admită obligativitatea montării de plăcuțe bilingve, în limbile română și maghiară.

„S-a admis în parte acţiunea formulată de Asociația Minority Rights şi a fost obligat primarul municipiului Cluj-Napoca să inscripţioneze plăcuţele cu denumirea Cluj-Napoca şi în limba maghiară, pe aceeaşi plăcuţă cu denumirea în română”, a spus Simona Trestian, purtătoru de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, instituția va face recurs la Curtea de Apel Cluj, termenul fiind de 15 zile.

În acest proces, repus pe rolul instanței Tribunalului Cluj în noiembrie 2015, calitatea de reclamant o are Asociația Minority Rights Egyesulet. De-a lungul timpului, un alt proces având aceeși cauză a fost pierdut pe motive de procedură, peste 400 de cereri de intervenție fiind făcute de către clujeni și trimise prin poștă către autorități.

Postaţi un comentariu