Très Court 2020, ediție digitală și o selecție de filme decadente prezentate în premieră

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de film de foarte scurt metraj Très Court va avea loc săptămâna viitoare și se va desfășura în premieră online. Organizatorii au selectat peste 120 de filme de maximum 4 minute pline de umor sau de sensibilitate, care vorbesc despre lumea de azi, dar mai ales despre cea de mâine. Filmele vor fi subtitrate în șapte limbi, la alegere, inclusiv în limba română.

Festivalul internațional de filme de foarte scurt metraj Très Court se va desfășura între 5 și 14 iunie, exclusiv online, iar filmele vor putea fi accesate gratuit, din orice colț al țării, pe baza unui cod de acces pe care Institutul Francez îl pune la dispoziție încă din prima zi a festivalului, la cerere.

Filmele competiției internaționale din acest an vorbesc cu umor sau cu sensibilitate despre singurătate și incertitudine, despre pericolul încălzirii globale, despre iubiri, despărțiri și relații virtuale. La fel de interesante sunt și filmele incluse în celelalte secțiuni tematice: Paroles de femmes – filme feminine și feministe, Familiale – selecția pentru copiii, selecția franceză sau selecția de filme decadente Trash&Glam, prezentată pentru prima dată publicului român.

Festivalul se desfășoară de mai mulți ani pe cinci continente, simultan. La sfârșitul vizionării, spectatorii vor putea vota trei filme preferate din competiția internațională, premiul internațional al publicului urmând a fi acordat filmului care a obținut cele mai multe voturi din întreaga lume.

Un premiu special este oferit de Organizația Internațională a Francofoniei filmului care pune în valoare limba franceză sau vorbește despre valorile francofoniei. Ediția online din luna iunie va fi completată în toamnă, între 7 și 17 noiembrie, de difuzarea competiției românești și a unei selecții „Best Of 2020” a festivalului, în sălile de cinematograf.

Distribuie:

Postaţi un comentariu