TIFF 2020, pregătit de start cu reguli și măsuri de siguranță. Purtarea măștii este obligatorie

Foto: Dan Bodea

O ediție TIFF adaptată condițiilor impuse de pandemia de coronavirus va debuta în această seară în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

O călătorie în timp, nostalgică și plină de umor, deschide cea de-a 19-a ediție a Festivalului de Film Transilvania vineri, pe 31 iulie, când comedia romantică La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant, va da startul festivalului. Până pe 9 august, câteva dintre cele mai așteptate filme ale anului, premiate în festivaluri sau la Oscar, titluri controversate, comedii savuroase și povești inspirate din întâmplări reale vor rula seară de seară pe ecranul din Piața Unirii Open Air. Filmul va putea fi vizionat în paralel și în alte două locații, iar biletele vor fi puse în vânzare curând. Peste 130 de titluri selectate de directorul artistic Mihai Chirilov vor rula de-a lungul celor 10 zile.

Finalul festivalului va fi tot sub semnul istoriei, dar a celei personale: Delete History, o comedie trăsnită de Benoît Delépine și Gustave Kervern, pune față în față personaje trecute de vârsta a doua cu tehnologia care pare să le saboteze viețile.

Foto: Dan Bodea

Festivalul se reconfigurează, într-un an în care măsurile siguranță și cele de distanțare socială sunt prioritare, și propune o ediție cu proiecții exclusiv în aer liber, în peste 10 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi. Măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii atât pentru echipă, cât și pentru public și invitați, și vor fi afișate vizibil în toate locațiile TIFF anunță organizatorii conform comunicatului transmis presei.

Proiecțiile vor începe la ora 21.30, cu excepția câtorva locații, în care startul se va da la ora 19.00. Pentru cei mici, filmele EducaTIFF vor fi difuzate dimineața, de la ora 10.00, în curtea Muzeului de Artă.

În programul TIFF intră cinci dintre locațiile cu tradiție, precum Piața Unirii Open Air, Castelul Bánffy de la Bonțida, Arkhai Sculpture Park de la Vlaha, Muzeul de Artă Cluj și Iulius Parc Open Air, și altele noi, care vor fi amenajate special pentru festival.

Locațiile TIFF 2020:

 • PIAȚA UNIRII OPEN AIR
 • MUZEUL DE ARTĂ, str. Piața Unirii, nr. 30
 • BÁTHORY, Curtea Liceului Teoretic „Báthory István”, str. Mihail Kogălniceanu nr. 2
 • COȘBUC, Curtea Liceului Național „George Coșbuc”, str. Avram Iancu, nr. 70-72
 • APÁCZAI, Curtea Liceului Teoretic „Apáczai Csere János”, str. Ion I. C. Brătianu, nr. 26
 • JÁNOS ZSIGMOND, Curtea Liceului Unitarian „János Zsigmond”, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 9
 • USAMV, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Calea Mănăștur 3-5
 • IULIUS PARC OPEN AIR, str. Alexandu Vaida Voevod, nr. 53 B,
 • BAZA TRANSILVANIA, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 41
 • HOIA, Aleea Muzeului Etnografic
 • VLAHA, Arkhai Sculpture Park
 • BONȚIDA, Castelul Bánffy

Mai multe detalii despre ediția din acest an puteți găsi pe site-ul oficial al festivalului.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Reguli și măsuri de siguranță pentru public la TIFF 2020

Participarea la proiecțiile și evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea prezentului regulament.

Asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la festival se va face de către toţi cei implicați: public, echipă și furnizori de servicii.

 • Nu este permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală modificată) şi nici a celor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește 37,3°C, va fi măsurată din nou o singură dată, după 2-5 minute.
 • Accesul publicului va fi permis numai cu condiția purtării măștii (medicale/ non-medicale). Purtarea măştii este obligatorie pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficientă, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 • Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura sau refuză purtarea măştii nu vor avea acces în locație. În aceste condiții, prețul biletului achiziționat nu va fi returnat.
 • În toate zonele de aşteptare (la intrare, la toaletă sau la ieşire) participanţii trebuie să păstreze distanţa de minimum 1,5 m.
 • Pe scaune, distanţa fizică între persoane va fi de 2 m. Regula nu se aplică persoanelor care au achiziţionat bilete tip combo şi au venit împreună, acestea putând ocupa locurile alăturate.  Participanții sunt rugați să nu ocupe scaunele apropiate (destinate celor cu bilete combo) dacă au bilete single.
 • Nu este permisă schimbarea poziţiei scaunelor.
 • Singurul punct de vânzare a biletelor se află în Piața Unirii. În restul locaţiilor, biletele nu vor putea fi achiziţionate la fața locului, ci exclusiv on-line, de pe tiff.eventbook.ro sau de pe TIFF Official App (disponibilă în Google Play și App Store).
 • Nu este permis consumul de alimente în perimetrul proiecțiilor și evenimentelor din cadrul festivalului
 • Fumătorii sunt rugați să utilizeze spațiile special amenajate

*MĂSURI DE SIGURANȚĂ pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

Distribuie:

Postaţi un comentariu