„TERRANOVA: Renașterea Spiritului”, un spectacol de muzică și poezie prezentat la Cluj de Ovidiu Lipan Țăndărică

Proiectul Opera Summer Hub propune publicului clujean, în premieră absolută, spectacolul „TERRANOVA: Renașterea Spiritului”, o călătorie inițiatică de echilibrare energetică, de vindecare, de meditație transcendentală, de purificare, de apropiere de sinele nostru, de adevăr, așa cum își prezintă opera, inițiatorul acesteia Ovidiu Lipan Țăndărică.

Spectacolul eveniment va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, vineri, 11 septembrie, pe scena din aer liber a Opera Summer Hub, în cadrul microstagiunii estivale organizată de Opera Națională Română din Cluj-Napoca la Cluj Innovation Park.

Spectacolul este realizat alături de Adrian Stavian și îmbină perfect muzica și poezia, în interpretarea unor artiști de talie internațională: actrița Maia Morgenstern, soprana Irina Baianț și baritonul Florin Estefan. Aceștia vor fi acompaniați vocal și instrumental de un grup de muzicieni sub bagheta dirijorului Flaviu Mogoșan. Muzica poartă semnătura lui Ovidiu Lipan Țăndărică și a lui Adrian Stavian.

Spectacolul reprezintă o intersecție efervescentă între muzica modernă și cea clasică, la granița terestrului și a celestului, reunite prin ritm, anunță organizatorii printr-un comunicat de presă. Potrivit acestora, „TERRANOVA. Renașterea Spiritului” se anunță a fi un spectacol complex și revelator, care ne redă întregul Univers prin muzică și emoție. Spectatorii sunt, astfel, invitați să trăiască armonia, să își regăsească propria povestea în ea și să descopere altele noi.

„Ritmul este suflet, spirit. Este lumină, face parte din gena umană. Ritmul nu are nevoie de cuvinte, este perceput și înțeles indiferent de națiune. Ritmul este atins de aripa lui Dumnezeu. Este muzica pământului și a întregului univers. Ritmul ne va pătrunde și ne va elibera. Este muzica pământului, este Facerea.

Să ne eliberăm de invidie, răutate, preamărire. Să lăsăm energia pozitivă să circule printre noi, să ne eliberăm de gândurile rele. Să ne bucurăm de cei ce suntem, să fim spirit, să ne eliberăm de lumesc, să devenim Lumină Vie”, este mesajul lui Ovidiu Lipan Țăndărică pentru clujeni.

Ovidiu Lipan este muzician, compozitor și baterist, cunoscut ca membru a două formații legendare de muzică rock din România – Roșu și Negru și Phoenix. În vârstă de 67 de ani, artistul și-a pus semnătura pe nu mai puțin de 37 de producții discografice, colaborând de-a lungul timpului cu nume uriașe din industria muzicală și teatrală din țara noastră.

Din motive de siguranță și în conformitate cu normele oficiale, spectatorii sunt rugați să își aducă propria pătură de picnic. Numărul acceptat de participanți la acest eveniment este de 500 persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu