Temperatură minimă de sub un grad în luna lui cuptor

eepurl.com

Luna lui cuptor a fost în acest an foarte capricioasă. După mai multe zile de caniculă la începutul săptămânii, weekendul a dus în țară și un record mai puțin obișnuit. O temperatură minimă de 0, 9 grade celsius a fost înregistrată duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc, fiind cea mai scăzută consemnată în această vară în zonele locuite din ţară, iar mai frig a fost doar pe Vârful Omu, unde minima a fost de 0, 4 grade Celsius, transmite Mediafax.

Minima de 0, 9 grade Celsius a fost înregistrată la Staţia Meteo Miercurea Ciuc la ora 4.30, dar temperaturi foarte scăzute pentru luna iulie au fost consemnate de meteorologi în toate localităţile judeţului Harghita. Potrivit sursei citate, temperatura măsurată, duminică dimineaţă, la Miercurea Ciuc este foarte apropiată de minima absolută a lunii iulie în judeţul Harghita, de zero grade Celsius, înregistrată în mai mulţi ani, începând din 1962 şi până în 2010.

De altfel, dimineaţa zilei de duminică a fost rece în toată Transilvania, minimele variind între 0, 9 grade Celsius la Miercurea Ciuc şi 12, 3 grade Celsius la Târnăveni, în judeţul Mureş.

Pentru săptămâna viitoare meteorologii anunță însă o nouă creștere a temperaturilor, cu o medie diurnă de 30 de grade.

 

Postaţi un comentariu