TEDxEroilor Award finanțează ideile ce pot avea un impact pozitiv asupra comunității clujene

eepurl.com

TEDxEroilor Award oferă o finanțare de 4.000 euro unui proiect care va demonstra că poate aduce un impact pozitiv comunității clujene.

„TEDxEroilor Award este un premiu inspirat de TED Prize și este modul nostru de a face un pas în plus de la idei demne de răspândit la acțiune”, transmit organizatorii.

Pe lângă premiul în bani, câștigătorul va primi o ofertă avantajoasă pentru spațiu de birou la Impact Hub Cluj-Napoca Candidate, consultanță, coaching și promovare timp de un an.

Citiți și: Viitorul se „încarcă” în cadrul celui mai complex eveniment TEDxEroilor de până acum

Cine poate depune un proiect?

Se pot înscrie în concurs persoane fizice, ONG-uri sau SRL-uri. În cazul câștigării premiului de către o persoană fizică, aceasta va trebui să se constituie într-o entitate juridică. Proiectele pot fi depuse de persoane individuale sau echipe. Proiectele înscrise în concurs pot fi în faza de planificare sau în faza incipientă de implementare. Un solicitant se poate înscrie cu maximum două proiecte.

Criterii de eligibilitate sunt următoarele: echipa de proiect are posibilitatea de a acoperi 10% din valoarea proiectului propus, proiectul trebuie să aibă un impact pozitiv asupra comunității din județul Cluj, proiectul trebuie să fie sustenabil, adică să poată continua și după epuizarea finanțării.

Procesul de jurizare

Proiectele înscrise vor fi analizate de un juriu. Membrii juriului vor ține cont de următoarele criterii de evaluare: relevanța proiectului pentru grupul țintă (județul Cluj) – 20%, sustenabilitatea financiară a proiectului – 20%, impactul proiectului (schimbări generate, număr de beneficiari) – 20%, impactul pe care TEDxEroilor Award îl va avea asupra proiectului câștigător – 10%, potențialul proiectului de a crește – 10%, buget realist și transparent – 10%, gradul de inovație socială – 10%. Juriul va selecta șase proiecte pe baza datelor furnizate prin formularul de aplicare.

Calendarul programului

  • 5 aprilie – 5 mai: perioada de aplicare
  • 6 – 15 mai: selecția finaliștilor
  • 22 mai: alegerea câștigătorului în cadrul evenimentului TEDxEroilor – Future: Loading…
  •  23 – 31 mai: întâlnirea de evaluare a nevoilor proiectului câștigător.

Mai multe detalii aici.

Citiți și: Tinerii Clujului. Vlad Gliga, inițiatorul TEDxEroilor: „Vreau să creez un ONG care să acorde burse studenților care nu își permit să facă un master în afară”

Postaţi un comentariu