Teatrul Maghiar de Stat Cluj își redeschide duminică cele două săli de spectacole

Scripcarul pe acoperiș/Foto: István Biró

În timp ce Teatrul Național din Cluj-Napoca a anunțat că și în luna mai publicul se poate bucura de spectacolele preferate din confortul propriei locuințe, Teatrul Maghiar de Stat Cluj anunță redeschiderea celor două săli de spectacole, începând cu ziua de 9 mai, de la ora 19.00.

În prezent, organizarea și desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. În localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 /1000 de locuitori, organizarea și desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

În prezent, incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori se situează în Cluj-Napoca la 1.98.

Primul spectacol programat, la Sala Studio, este “Nora” de Henrik Ibsen, pus în scenă de Botond Nagy. Producția a fost nominalizată la premiile UNITER 2020 pentru Cea mai buna regie (Botond Nagy) și Cea mai bună scenografie (Carmencita Brojboiu și András Rancz). Următoarele reprezentații sunt programate luni, 10 și joi, 27 mai, ora 19.00, la Sala Studio.

În zilele de joi, 13 și vineri, 14 mai, ora 19.00, la Sala Studio, se joacă spectacolul “(In)vizibil” regizat de Leta Popescu.

“Spectacolul Letei Popescu nu încearcă să fie activist sau politic și nici nu ia partea unei tabere, ci doar surprinde, cu atenția unui fin observator, o realitate locală” – scria Ioana Gonțea.

Duminică, 16 și sâmbătă, 29 mai, ora 19.00, la Sala Studio este programat “Porno – povestea soției mele” de András Visky, regia Árpád Árkosi. La Festivalul Teatrelor Maghiare de la Kisvárda, spectacolul a câștigat Premiul pentru cea mai bună regie, iar actrița Éva Imre a câștigat Premiul pentru interpretare acordat de primarul orașului Kisvárda.

Vineri, 21 mai, ora 19.00, la Sala Mare, Teatrul Maghiar de Stat Cluj le-a pregătit spectatorilor săi o premieră muzicală: “Ferma animalelor”, după George Orwell, regia: Zoltán Puskás, versurile: Róbert Lénárd, muzica: Erős Ervin și Dávid Klemm.

Următoarele reprezentații sunt programate sâmbătă, 22 și vineri, 28 mai, ora 19.00.

Luna mai se încheie cu reprezentarea producției de succes “Scripcarul pe acoperiș” de Sheldon Harnick, Jerry Bock și Joseph Stein, regia László Béres, programată duminică, 30 mai, ora 19.00, în Sala Mare.

Referitor la biletele achiziționate în anul 2020, care nu au fost restituite:

Biletele achiziționate, care nu au fost restituite în anul 2020 la Casa de bilete sau online pe Biletmaster, pot fi validate la spectacolele programate anul acesta. Biletele pot fi validate, în limita locurilor disponibile, cu cel puțin 2 zile înainte de reprezentație, exclusiv la Casa de bilete, prin prezentarea biletului/codului de bare.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Teatrului (între orele 10.00–14.00) sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj amintește că numărul de locuri este limitat din cauza restricțiilor epidemiologice.

Distribuie:

Postaţi un comentariu