Taxele și impozitele locale rămân neschimbate și în 2021 la Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Impozitele și taxele locale se vor menține la nivelul din acest an și în 2021, a anunțat astăzi Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

”Nu se majorează nicio taxă, niciun impozit anul viitor. Sigur, avem o obligație legală de a le indexa cu cu 3,8 la sută, dar, în rest, nu se măresc altfel. Vom vota acest lucru, marți, în ședința Consiliului local

În plus, păstrăm facilitățile pentru investitori, pentru clădirile verzi, va fi operabilă stimularea cu reducerea cu 50 la sută a taxelor pe clădiri, dacă se realizează o clădire verde. De asemenea, vom avea cele mai mici taxe și vom oferi gratuități pentru firmele din parcurile industriale, după cum vom menține și schemele de ajutor de stat, caare au depășit în prezent suma de 9 milioane de lei pentru firmele eligibile. Vrem, astfel, să sprijinim mediul de afaceri ca să facă față confruntărilor din prezent. fără a pune și noi o povară suplimentară pe umerii lor ”, a spus Emil Boc.

De asemenea, primarul a spus că le-a cerut colaboratorilor să implementeze mai rapid procedurile prin care toate taxele și impozitele taxele locale să poată fi plătite online.

”În prezent, cam 66 la sută dintre a cestea se pot plăti online. Anul viitor vrem ca toate taxele și impozitele să poată fi achitate în acest mod”, a mai spus Emil Boc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu