Sute de doze de vaccin de la AstraZeneca sunt disponibile în centrele din Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Potrivit site-ului vaccin.live, sute de doze de vaccinuri de la Astra Zeneca sunt disponibile în Cluj-Napoca, în acest moment (ora scrierii știrii), în principal în centrele de pe Calea Turzii, nr.140-142, Strada Grigore Alexandrescu, nr.16, Strada Bistriței, nr.21. Site-ul vaccin.live este dezvoltat de o companie IT din Sibiu și afișează unde mai sunt locuri libere la vaccinare, aproximativ în timp real. Platforma poate fi folosită gratuit, dar doritorii nu se pot înscrie la vaccinare de pe site-ul vaccin.live. Pentru asta trebuie să intre pe site-ul oficial vaccinare-covid.gov.ro.

Cea mai mare tranșă de vaccin AstraZeneca a sosit în țară vineri, 2 aprilie, respectiv 432.000 doze de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, urmând a fi împărțite în centrele regionale.

Până în prezent, în țara noastră au fost recepționate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziție de firma producătoare.

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 02 aprilie a.c., ora 17.00, este următoarea:

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu