Strada Horea va fi asfaltată până în 15 iulie. În toamnă se replantează şi arborii

Primarul Emil Boc a anunţat că în următoarele zile se va turna asfalt pe strada Horea. Tot aici vor fi plantaţi 162 de arbori. Întreaga lucrare de reamanejare a acestei zone va mai dura însă până în toamnă.

„Până miercuri, 15 iulie, urmează ca strada Horea, partea carosabilă, să fie adusă la strat de asfalt – binder. Ultimul strat de asfalt – uzura – urmează a fi aplicat la toamnă. Acum se lucrează în mai multe schimburi, inclusiv noaptea şi sâmbăta ( trei din patru pe lunî). Se va lucra în continuare la partea de pavare cu granit a trotuarelor, la amenajarea cu piatră cubică a spațiilor de parcare, la introducerea cablurilor în subteran, la amenajarea pistelor pentru bicicliști precum şi la desfiinţare actualilor stâlpi de electricitate şi înlocuirea acestora cu stâlpi moderni de iluminat public”, se arată într-o postare pe contul de facebook al primarului.

De asemenea, primarul a adăugat că toţi arborii care au fost tăiaţi pe Horea din motive tehnice vor fi replantati. „Pe strada Horea au fost tăiaţi 130 de arbori şi vor fi replantaţi 162. Plantarea arborilor va avea loc la toamnă , potrivit normativelor legale. Vor fi plantaţi arbori cu balot, după modelul celor plantaţi în această primăvară pe Bulevardul Eroilor. La fel vor fi replantaţi copaci şi pe celelalte străzi care sunt implicate în procesul de modernizare”, a mai spus primarul.

 

Postaţi un comentariu