Științele economice sunt pe primul loc în preferințele candidaților la UBB. Record de înscrieri la UBB în primele trei zile

Peste 13.000 de candidați și-au depus dosarele în primele trei zile de admitere la Universitatea Babeș-Bolyai, numărul fiind semnificativ mai mare decat cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, când numărul dosarelor depuse în primele trei zile de înscrieri a fost cu peste 2.300 mai mic. Cea mai căutată facultate este Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 1.791 de dosare pentru studiile de licenţă cu frecvenţă, urmată de Facultatea de Matematică şi Informatică – cu 1.567 de dosare pentru studiile de licenţă la zi, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 1.082 de dosare depuse, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 869 de dosare de înscriere și  Facultatea de Litere, care a avut, în primele trei zile de înscriere, 831 de candidaţi.

Aproape 11.000 dintre candidații din acest an s-au înscris pentru studiile de licență, în timp ce alți 2.515 de candidați doresc să urmeze programele de master ale UBB.

Cele mai căutate specializări de master sunt, după trei zile de înscrieri, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 780 de dosare, urmate de cele ale facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 396 de dosare, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării – 209 de dosare, respectiv Facultatea de Geografie, unde numărul candidaților a ajuns la 205.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 16 și 31 iulie 2018.

Distribuie:

Postaţi un comentariu