Știați că… Pantofii cu toc au fost purtați mai întâi de bărbați, nu de femei?

De diferite forme, culori și dimensiuni, pantofii cu toc sunt folosiți de femei pentru a-și accesoriza ținutele cu o nuanță cochetă și elegantă, însă puțină lume știe că bărbații au fost cei care, de fapt, au purtat pentru prima dată în istorie aceste invenții, în secolul al IX-lea.

Mai exact, se crede că războinicii persani au purtat pentru prima oară pantofi cu toc, care aveau un alt scop decât cel estetic, pe care îl cunoaștem în prezent: tocurile au fost inventate pentru a preveni alunecarea picioarelor de pe scărițe, în galop, când călăreții se ridicau din șa ca să atace. Așadar, tocurile au fost inventate nu pentru ca femeile să poată fi mai înalte, ci pentru siguranța bărbaților în luptă!

Această rubrică este oferită de Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni. Dacă ai între 14 și 25 de ani, înscrie-te la CuGeT până în data de 15 octombrie 2019 și ai șansa de a câștiga premii în valoare totală de 30.000 de lei.

 

Olimpiada CuGeT este un proiect inițiat de Asociația Femeilor de Afaceri Cluj.

Co-organizator: Vitrina Advertising.

Co-producător: TVR Cluj.

Proiect realizat cu sprijinul: Wörwag Pharma România.

Susținut de: NTT Data, Eurocont, Universifly.

Parteneri: Media Invest, Impress, Madd Electronics Group, Medsan, CMJ, Paper Cups, Opera Națională Română,TIFF.

Parteneri instituționali: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu