#StatiACASA, venim noi! Comunitatea Moto Cluj livrează medicamente și mâncare acolo unde este nevoie

Pletoși, chelioși, tatuați sau îmbrăcați în piele, motocicliștii stârnesc periodic admirația tuturor atunci când se întâlnesc pentru parade pe două roți. Sunt împătimiți ai cailor putere, mereu atenți la pericolele și nevoile celor din jur. Sunt bine organizați, au forumuri de discuții și inițiative pe internet, iar atunci când e nevoie de ei sunt mereu acolo, gata să dea o mână de ajutor. Comunitatea Moto Cluj nu face excepție. Peste 100 de motocicliști s-au alăturat inițiativei „Vă ajutăm din Cluj” și livrează medicamente clujenilor în vârstă de peste 65 de ani, celor cu boli cronice sau în imposibilitate de deplasare, care apelează la numărul unic 0364.406.517.

#MotoVoluntar
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Timotei Câmpean. Împreună cu membri comunității au găsit și de această dată modul în care se pot pune în slujba oamenilor. „Trebuie să ne gândim cu toții la modul practic prin care îi putem ajuta pe alții acum. E adevărat că uneori asta înseamnă sacrificii mai ales în situații de criză că aceasta, dar, ca motociclist, eram optimist că în Comunitatea Moto Cluj voi găsi oameni gata să se implice.
Spre surprinderea mea, în primele 24 de ore aveam pe listă peste 120 de motocicliști voluntari, gata să își asume misiunea distribuției de medicamente pe cheltuiala lor de transport”, explică Timotei Câmpean.

Următorul pas a fost să se alăture celor din proiectul „Vă Ajutăm Din Cluj”, să participe la trening-uri de instruire în ceea ce privește procedurile de siguranță la contaminare, astfel încât să îi protejeze pe cei cărora le livrează medicamentele atât de necesare, dar și pentru a se proteja pe ei înșiși, prin reguli extrem de stricte. Pe lângă medicamente, motocicliștii livrează și mâncare acolo unde este nevoie.

„Am ridicat de la coordonator vesta și echipamentul de protecție (mănuși, mască, dezinfectant). Am pornit spre punctul de ridicare a pachetului. Am încărcat în cutiile motocicletei medicamentele, dar și alimente. Odată ajuns la destinația din satul Ciumăfaia, familia care aștepta pachetul a fost foarte încântată că am ajuns cu bine. M-au așteptat în fața porții. Aveau niște cutii în care am putut să descarc totul fără să am contact direct cu ei. De peste gard, mi-au mulțumit, ne-am făcut cu mâna și asta a fost tot”, povestește Fábián Kristóf, motocilcist voluntar.

„În urma pregătirilor noastre pentru această acțiune sunt și mai conștient de riscurile implicate, dar nu mi-a scăzut entuziasmul pentru acțiunea în sine. Ca motociclist, îți asumi prin definiție un risc posibil. Mă bucur că fac parte dintr-o comunitate moto activă, bine coordonată și că sunt implicat în acest proiect. De asemenea, mă motivează faptul că îi ajut pe cei care respectă îndemnul de a stă acasă. Așadar, #StatiACASA, venim noi!”, spune și Rares David Pascu, voluntar și el.

Nu este pentru prima oară când comunitatea Moto Cluj se implică activ în acțiuni de voluntariat. Aceștia organizează mai multe campanii de conștientizare în trafic și promovare a mobilității – Campania regională: „Atenție la motocicliști”, cursuri de prim ajutor, acțiuni umanitare – Cursa anuală de strângere de fonduri pentru cei cu afecțiuni ale prostatei „The Distinguished Gentlemans Ride”, distribuire de alimente unor familii nevoiașe, expoziții moto pentru publicul larg – Expoziția anuală „Moto Retro Cluj”.

Numărul de call center al campaniei „Vă ajutăm din Cluj” este: 0364.406.517.

Postaţi un comentariu