Start pentru cel mai important eveniment european dedicat regiunii și orașelor

Săptămâna Regiunilor este co-organizată de Comitetul Regiunilor și Comisia Europeană | Foto: Nuno Rodrigues © European Union

(Corespondență din Bruxelles). Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor începe luni, 7 octombrie, la Bruxelles. Evenimentul anual de patru zile adună oficiali locali și regionali, reprezentanți ai administrațiilor orașelor, precum și experți și universitari, pentru a discuta cele mai bune practici și schimbul de cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane.

Luni este programată lansarea Indexului Competitivității Regionale 2019, un top al celor mai competitive regiuni europene, care se realizează o dată la trei ani.

Anul acesta, evenimentul Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor programează peste 150 de sesiuni de lucru, expoziții și diverse evenimente de networking, la care participă aproximativ 600 de vorbitori din și de dincolo de Europa, care doresc să discute despre dezvoltarea regională și locală. În fiecare an, programul este adaptat la contextul specific al agendei Uniunii Europene.

Atelierele și dezbaterile sunt organizate pe tipuri de parteneriate: Parteneriate regionale; Partenerii instituționali ai UE; și companii, instituții financiare și asociații.

România organizează o prezentare a programului de finanțare post 2020 și o dezbatere legată de Investițiile Teritoriale Integrate – un mecanism de finanțare exclusivă pentru regiunile cu probleme speciale.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor (CoR) și Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene (DG REGIO).

La ediția din acest an sunt 9000 de participanți înregistrați și peste 200 de jurnaliști.

Distribuie:

Postaţi un comentariu