Spitalul Militar din Cluj, una din cele 6 locații din țară în care va fi depozitat vaccinul anti-COVID

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că la nivel national vor funcționa mai multe centre regionale de depozitare a vaccinurilor anti-COVID, mai exact la spitalele militare din Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

„Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional. MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a anunțat ministrul Apărării pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Apărării precizează că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale, stabilindu-se ca centru principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

„Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituţii responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MApN şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, a mai scris ministrul Apărării.

Distribuie:

Postaţi un comentariu