Spaţiul aerian de deasupra locuinţei lui Joe Biden a fost restricţionat. Secret Service instituie un dispozitiv de protecţie comparabil cu al preşedintelui, anunţă CNN

Spaţiul aerian de deasupra locuinţei a fost restricţionat şi Serviciul Secret a întărit dispozitivul de protecţie după ce candidatul democrat Joe Biden a preluat conducerea şi în statul Pennsylvania, relatează CNN.

Protocolul de protecţie din jurul lui Joe Biden este cel rezervat preşedinţilor, menţionează televiziunea americană apropiată democraţilor.

Răsturnarea de situaţie din Pennsylvania face ca preşedintele în exerciţiu să rămână fără vreo posibilitate teoretică de a întoarce rezultatul votului, în pofida faptului că numărătoarea buletinelor nu s-a încheiat.

Donald Trump nu va accepta însă înfrîngerea, afirmă CNN, citând surse din tabăra republicană. Preşedintele reclamă “fraude masive” şi avocaţii săi au depus deja numeroase cereri de oprire a numărării voturilor, îndeosebi a celor venite prin corespondenţă, care, spune el, “au venit prea târziu”.

Bătălia juridică privind voturile prin coresponenţă ar putea fi tranşată la Curtea Supremă, ceea ce înseamnă o întârziere de câteva săptămâni. Situaţia pare a fi asemănătoare cu cea a alegerilor din 2000 încheiate la mai mult de o lună de la vot, după o decizie a Curţii.

Ca urmare a participării electorale fără precedent, atât Joe Biden, cât şi Donald Trump, au stabilit recorduri în privinţa votului popular, un indiciu al mobilizării extraordinare a militanţilor. Diferenţa dintre cei doi în statele disputate a făcut-o votul prin corespondenţă, modalitate de vot preferată de alegătorii democraţi mai precauţi decât cei republicani în privinţa coronavirusului.

Deşi preşedintele suspectează fraudarea alegerilor şi invocă nereguli în distribuţia voturilor prin corespondenţă, atribuite în procent covârşitor candidatului democrat, el este în bună măsură victima propriei strategii electorale, descurajându-i pe alegătorii republicani să recurgă la acest tip de vot, extins în multe state ca măsură de limitare a pandemiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu