Spațiile expoziționale ale Muzeului de Artă sunt reparate și modernizate

Foto: Dan Bodea

La Muzeul de Artă Cluj-Napoca se derulează în prezent ample lucrări de reparații și de modernizare a sistemelor de iluminat. În contextul în care edificiul muzeal clujean nu a beneficiat de astfel de îmbunătățiri de peste două decenii, spațiile de expoziție ale Galeriei Naționale – expoziția de bază a muzeului – au fost închise în vederea derulării acestor operațiuni. Prin intermediul lor urmează a fi oferit vizitatorilor un spațiu modern și plăcut din punct de vedere estetic, în armonie cu menirea și frumusețea colecției de artă expuse.

Această nouă abordare a spațiilor expoziționale care să fie în concordanță cu evoluțiile muzeografiei contemporane a fost impusă atât de multitudinea de evenimente găzduite în ultima perioadă cât și de numărul mare de vizitatori ai muzeului, aflat în continuă creștere, respectiv 54.000 în 2015, 58.000 în 2016 și, potrivit ultimelor estimări, aproximativ 90.000 de vizitatori plătitori în 2017.

În acest sens, peste două treimi din suprafețele expoziționale ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca au beneficiat pe parcursul anului 2017 de lucrări de reparații, modernizare și igienizare, fiind optimizate și sistemele de iluminat și cele electrice în așa fel încât să răspundă cerințelor actuale din domeniul muzeal.

Programul de modernizare și reparațiile de care beneficiază acum spațiile muzeului fac parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare infrastructurală în cadrul căruia au fost deja puse bazele unui laborator de restaurare, imperios necesar activității muzeale. Pe lângă acesta, s-a investit în modernizarea logisticii de funcționare prin achiziția de echipamente audio-video specifice, respectiv materiale de tehnică muzeală destinate eficientizării activităților specifice.

Postaţi un comentariu