Șova: 55 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania în 2013

Grupurile parlamentare UDMR au primit, marţi, asigurări de la Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, că Guvernul intenţionează să aloce 55 de milioane de euro din bugetul 2013 pentru continuarea sectorului bihorean din Autostrada Transilvania, a anunţat deputatul Cseke Attila într-un comunicat transmis Agerpres.

Potrivit deputatului Cseke Attila, parlamentarii UDMR i-au solicitat ministrului Şova alocarea a 200 de milioane de euro pentru lucrările la secţiunea 3C Borş-Suplacu de Barcău, primind răspuns că Guvernul intenţionează alocarea din bugetul pe 2014 a 55 milioane de euro pentru acest sector.

„În răspunsul său, ministrul Dan Şova a arătat că Executivul înţelege necesităţile de dezvoltare ale zonelor ce vor fi străbătute de Autostrada Transilvania şi se caută soluţii de finanţare pentru anul 2014. Ministrul Şova a anunţat totodată că solicitările formulate de reprezentanţii UDMR şi autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Bihor vor fi tratate cu maximă seriozitate, Guvernul intenţionând alocarea în bugetul de stat pe anul 2014 a sumei de 55 milioane de euro pentru continuarea lucrărilor la secţiunea 3C Borş-Suplacu de Barcău a Autostrăzii Transilvania”, se evidenţiază în comunicatul menţionat.

Parlamentarii UDMR au subliniat, în întâlnirea cu Şova, că sectorul 3C Borş-Suplacu de Barcău trebuie prioritizat, având în vedere că este în cel mai avansat stadiu de execuţie, iar fondurile care ar trebui alocate să se ridice la 200 milioane de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu