Soarta Cluj Arena se decide în 15 octombrie

Cluj Arena / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Consilierii judeţeni au decis astăzi în plen după multe discuţii aprinse să tranşeze soarta societăţii Cluj Arena în 15 octombrie la o şedinţă extraordinară.

Aceştia au votat un mandat pentru reprezentantul instituţiei la adunarea generală a societăţii dar au discutat şi despre situaţia datoriilor de la această firmă.

„E foarte simplu să votăm acest lucru privind un mandat al reprezentantului nostru dar ce facem cu societatea, cu datoriile de acolo. La cât se ridică exact aceste datorii?”, a întrebat consilierul Remus Lăpuşan.

„Cluj Arena are datorii de 12 milioane din care 4 milioane reprezintă penalităţi la faptul că Consiliul Judeţean nu şi-a evaluat timp de trei ani proprietatea. Consiliul Judeţean este acţionar cu 90% şi există şi un contract de participaţiune, aşa că trebuie să participe şi la venituri şi la datorii. Consiliul a primit şi dividende, o suma importantă când s-a recuperat TVA-ul”, a spus directorul societăţii, Radu Raţiu.

„Eu rămân la părerea pe care am spus-o şi în şedinţele trecute că cea mai bună soluţie este insolvenţa”, a spus preşedintele CJ Mihai Seplecan.

„Societatea a fost bună ca să încasaţi banii din TVA acum nu mai e bună şi vreţi să o băgaţi în insolvenţă”, a replicat consilierul Călin Tuluc.

„Cum putem să spunem că totul este bine şi nimeni nu e vinovat pentru situaţia de aici când se vor duce 60 de milioane din buget pentru plata unor datorii. Să-şi dea demisia cei care au adus societatea în această situaţie şi să stabilim un termen, cel târziu 15 octombrie să rezolvăm această problemă”, a adăugat Remus Lăpuşan.

Acuzele au continuat însă să curgă între câţiva consilieri PNL (foşti PDL) şi Mihai Seplecan, precum şi secretarul judeţului Simona Gaci.

„Eu sunt încă preşedintele Consiliului Judeţean aşa că aşteptaţi să vă dau cuvântul. Colegii dumneavoastră domnule Coroian nu m-au lăsat să iau măsuri la Cluj Arena”, a răspuns Seplecan.

„Dacă nu aţi putut lua decizii atunci nu aveţi ce căuta pe acel scaun şi ar trebui să vă daţi demisia”, a izbucnit Coroian, secondat imediat de colega sa Mariana Leş.

„Vă deziceţi de anumiţi colegi şi de o anumită voinţă politică dar sunteţi în această funcţie tocmai prin această voinţă politică, aşa că ar trebui să vă daţi demisia”, a spus aceasta.

„Eu mă dezic de presiuni”, a replicat Seplecan care a supus apoi la vot proiectul de hotărâre privind mandatarea unui reprezentant al CJ la Cluj Arena, proiect aprobat de plen.

Consilierii au căzut de acord şi asupra faptului că cel târziu în 15 octombrie vor face o şedinţă extraordinară la care vor vota soluţia agreată pentru societatea Cluj Arena.

Postaţi un comentariu