Seplecan i-a ținut la distanță pe consilierii liberali schimbându-le locul la masa de şedinte a Consiliului Judeţean Cluj

Locurile consilierilor au fost schimbate pentru ședinta de astăzi. Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Început de ședinţă cu scântei la Consiliul Judeţean Cluj. Consilierii liberali i-au reproșat președintelui Mihai Seplecan că i-a mutat de la locurile lor obișnuite mai departe de prezidiu. Seplecan le-a răspuns senin că a fost convins că aceștia vor lipsi de la ședinţă la comanda senatorului Marius Nicoară.

Tensiunile din rândul PNL Cluj se resimt din plin la nivelul Consiliului Judeţean mai ales că de pe ordinea de zi a lipsit un proiect de hotărâre privind alegerea unui nou vicepreședinte după demisia de săptămâna trecută a vicepreședintelui Horaţiu Cătărig. În plus şi Mihai Seplecan a rămas fără sprijinul politic al liberalilor. De aici şi schimbul de replici tăios din plenul CJ de astăzi.

„Să înțelegem domnule președinte că acum colegii din dreapta mea reprezintă noua dumneavoastră majoritate?”, a spus consilierul Călin Tuluc referindu-se la faptul că locurile consilierilor PNL au fost schimbate, în locul lor fiind plasați consilierii independenți si cei de la UNPR, Tuluc ajungând din imediata vecinătate încă a vicepreședintelui Cătărig, cinci locuri mai departe.

„Nu domnule consilier, dar dat fiind că am aflat că ieri senatorul Marius Nicoară, cel cu accidentul cu alcoolemia, a dat telefoane la mulți colegi şi i-a amenințat să nu participe la ședinţa de azi ca să nu fie majoritate, nu am știut dacă veți veni, așa că s-au rearanjat locurile. Nu cred că asta e o problemă şi eu am stat în cinci locuri până am ajuns aici”, a răspuns Seplecan.

„Dar nu înțeleg ce vină au consilierii UNPR şi independenții. Dacă mai aveți astfel de idei fanteziste vă rog ca data viitoare să ne consultați şi pe noi ca să știm. Pentru că, dacă la viitoarea ședintă consilierii liberali vor trebui să voteze de pe coridor, să știm sa ne îmbrăcăm mai frumos”, a continuat Tuluc.

„Domnule Tuluc vă las aici în locul meu să fiți mai aproape de vicepreședinte „, a intervenit consilierul Rareş Rusu, care a fost plasat exact în fostul loc a lui Tuluc.

„Vă rog să lăsați disputele interne şi să vă ocupaţi de problemele județului „, a replicat consilierul PSD Dan Canta.

„Acest gest vine din supărarea domnului președinte că partidul i-a retras sprijinul politic”, a adăugat Călin Tuluc.

„Dacă aveți probleme personale cu mine vă rog să le rezolvăm în afara instituției „, a răspuns Seplecan.

„Ne cunoaștem de cinsprezece ani şi nu cred că această decizie e corectă, așa că vă rog ca data viitoare să rezolvaţi această problemă”, a adăugat consilierul Marinel Andro.

Discuţia s-a încheiat în cele din urmă când un consilier UDMR i-a pus la punct. „Suntem obișnuiți cu asemenea dispute, dar vă rog frumos bateți -vă în ultimele cinci luni”.

Postaţi un comentariu