Seplecan face un apel public la solidaritate în criza gunoaielor

Mihai Seplecan / Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Mihai Seplecan face un apel public către instituţiile publice din judeţ, societăţile de salubritate, cetăţeni clujeni şi agenţi economici beneficiari ai serviciului de salubritate prin care le solicită implicarea activă şi sprijinul în vederea depăşirii cu costuri şi implicaţii negative minime a actualei situaţii generate de necesitatea depozitării temporare a deşeurilor în locaţii din afara judeţului.

Mai exact, Seplecan cere primarilor să ducă muncă de convingere cu cetăţenii din comunele lor pentru a face colectare selectivă, acum când gunoaiele trebuie transporate la 150 de kilometri distanţă.

„Apelez pe această cale la spiritul civic şi solidaritatea clujenilor, a firmelor de salubritate şi a instituţiilor publice pentru a putea depăşi această situaţie temporară ale cărei costuri negative le putem reduce la minim printr-un efort colectiv, printr-o acţiune de echipă. Fac un apel la cetăţenii judeţului Cluj şi, în mod special, la toţi operatorii economici, să separe deşeurile pe care le produc în cele două fracţii, respectiv deşeuri menajere şi reciclabile, astfel încât o cantitate cât mai mică să trebuiască transportată la Oradea sau în alte locaţii din afara judeţului. Desigur, beneficiarii finali ai acestui efort vor fi tot ei, clujenii, care vor suporta costuri mult mai mici odată cu reducerea cantităţii de deşeuri transportate.Nu pot, în acest context, să nu reamintesc faptul că, dacă societăţile de salubritate respectau obligaţiile legale şi colectau cu adevărat selectiv deşeurile, cantităţile ajunse la Pata Rât ar fi fost mult mai reduse. În acelaşi timp, dacă nu s-ar fi depozitat ilegal cantităţi suplimentare enorme de deşeuri, am fi putut folosi în continuare acele locaţii iar gunoaiele nu ar fi trebuit duse, cu costuri semnificative, în afara judeţului” a declarat Mihai Seplecan.

Postaţi un comentariu