Ședință la MAI. În dezbatere, îmbunătățirea sistemului unic de urgență 112

Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministrerului Sănătăţii / Foto: Dan Bodea

Marți, 30 iulie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost semnat Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului Interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112.

Acest comitet este condus de secretarul de stat din MAI, Raed Arafat și are în componență reprezentanți ai IGSU, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Serviciului de Telecomunicații Speciale, și ai Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Conform comunicatului de presă emis de MAI, în ședința de ieri, secretarul de stat, dr. Raed Arafat a prezentat și a supus analizei propunerile înaintate de instituțiile consultate în privința modalității de îmbunătățire a sistemului unic de urgență 112. Totodată, în acord cu dispozițiile deciziei prim-ministrului, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare a Comitetului.

Chestiunile dezbătute în cadrul ședinței au vizat intervențiile legislative imediate necesar a fi operate pe textul OUG 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență; aspectele tehnice care limitează și condiționează implementarea imediată a tehnologiei AML (Advanced Mobile Location); necesitatea promovării unui act normativ distinct care să reglementeze obligația înregistrării datelor personale la achiziționarea cartelelor Pre-Paid și analiza posibilităților de reglementare, de către ANCOM, a modului de acoperire a zonelor în care nu există semnal GSM.

Distribuie:

Postaţi un comentariu