Școala va începe așa cum vrea DSP, iar decizia finală va fi anunțată abia cu o săptămână înainte de începerea școlii

Marinela Marc, inspector școlar general ISJ Cluj. Foto: Dan Bodea

Inspectorul școlar general Marinela Marc a declarat astăzi, pentru Via TV Cluj, că planurile elaborate de fiecare școală în parte pentru începerea în condiții de siguranță a noului an școlar vor fi aprobate abia după data de 7 septembrie, adică cu doar o săptămână înainte ca elevii să reînceapă școala.

”Vom aproba planurile școlilor în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență după data de 7 septembrie, când vom avea confirmarea de la DSP că nu este niciun pericol în aceste școli și că aceste scenarii pot fi puse în practică”, a spus șeful ISJ Cluj.

Marinela Marc a mai spus că școlile sunt pregătite și pentru scenariul critic, care va impune suspendarea cursurilor unor clase sau chiar ale școlilor, dacă situația o va impune.

”Dacă vom fi nevoiți să suspendăm cursurile integral într-o școală, suntem pregătiți pentru că școlile și-au făcut achizițiile de echipamente de care au nevoie în această situație”, a declarat Marinela Marc la Via TV Cluj.

În ce privește asigurarea măștilor pentru elevi, inspectorul școlar general spune că există anumite stocuri în acest sens, dar că și părinții trebuie să se asigure că copiii lor vor avea mască la ei când vor pleca la școală.

”Copiii vor primi măști din partea școlilor, dar nu la discreție, adică nu ca la examene, când am avut două măști pentru fiecare copil în parte. Administrațiile publice locale vor achiziționa și măști pentru a fi puse la dispoziția copiilor, dar cu siguranță că vor face și părinții acest efort. Nu cred că masca în sine va fi o problemă, ci purtarea ei și formarea unor deprinderi de igienă și de respectarea distanței. Va fi greu, dar trebuie să li se explice copiilor toate aceste lucruri”, a mai spus Marinela Marc.

Clase în containere modulare, sau în vecini

Șeful ISJ Cluj a mai declarat că la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a rezolvat practic problema spațiilor pentru elevi, fie că este vorba de instalarea unor containere modulare în curtea școlii, fie prin mutarea unor săli de clase în alte spații din afara unității de învățământ.

”La Școala Agârbiceanu, de exemplu, școala se va face inclusiv în containere modulare. Acestea au dimensiunea unei săli de clasă și vor fi amplasate în curtea școlii. A fost și singura școalăcare a solicitat acest lucru. Apoi, la școala Ghibu, din cartierul Grigorescu, două clase a XII vor ține cursurile în două săli de conferințe ale Inspectoratului Școlar aflate în vecinătatea școlii, iar la Seminarul Teologic s-au găsit câteva amfiteatre pentru clasele a VIII-a și a XII-a la Facultatea de Teologie”, a mai spus Marinela Marc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu