Scandal în plenul CJ între președintele Seplecan şi directorul Aeroportului Internaţional Cluj Napoca

Foto Dan Bodea
eepurl.com

Directorul Aeroportului Avram Iancu, David Ciceo, s-a certat cu președintele Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan pe tema modificării regulamentului de organizare şi funcționare a aeroportului clujean, prin care se propunea ca Ciceo să nu poată fi simultan președinte al Consiliului de Administrație şi director general al acestei regii, ca până acum.

Discutarea proiectului a început pe baza amendamentului propus de comisia de specialitate, prin care regulamentul privind funcționarea aeroportului să se modifice la articolul privind guvernanţa corporativă. „Articolul 39: se modifică atribuțiile de conducere astfel. Președintele CA nu poate fi numit şi director general al regiei autonome. S-a supus la vot în comisie, doi membri ai votat pentru, doi împotrivă şi cinci s-au abținut. Ca atare comisia dă aviz negativ pentru acest proiect” a precizat consilierul Secară.

„Din punctul meu de vedere guvernanţa e reglementată prin actele constitutive şi nu prin regulamentul de organizare şi funcționare, deci acest proiect formal şi tehnic este greșit elaborat” a intervenit consilierul Călin Tuluc.

„Trebuie să fim foarte atenți pentru că exista multe puncte de vedere, dar cred că anul viitor le expiră mandatele şi cel târziu până atunci trebuie să rezolvăm situația” a spus consilierul Remus Lăpuşan.

„Legat de rugămintea aeroportului de a retrage de pe ordinea de zi acest proiect este pentru că totul e perfect legal, aceeași situație se întâmplă si la aeroportul din Iași, nu e cum a spus doamna Gaci o scăpare. Ci e vorba de abuz şi șantaj pe care l-am şi documentat şi am depus o plângere penală”, a declarat directorul aeroportului David Ciceo.

De aici discuțiile au degenerat minute bune, timp în care Ciceo şi Seplecan au vorbit simultan acuzându-se reciproc de nerespectarea legii.

„Aţi vrut doar să vă curgă litri de motorină” a spus David Ciceo.

„Domnu Ciceo, cum a zi şi domnul Remus Lăpuşan nu veniţi dumneavoastră să ne luaţi la rost pe noi la Consiliul Judeţean. Dacă veniţi să vă expuneţi un punct de vedere legal asupra ordinii de zi este altceva. Să veniţi să faceţi acuzaţii când mi-aţi spus că: dacă veţi pune pe ordinea de zi proiectul 15 privind schimbarea mea, veţi ajunge mai rău ca Adomniţei de la Iaşi…”, a replicat enervat Seplecan.

„Era în alt context, de faţă cu colegii….”, a răspuns directorul aeroportului.

„Pe mine s-au făcut presiuni….”, a continuat Seplecan.

„Nimeni nu va mai crede că sunteţi în interesul cetăţeanului”, nu s-a lăsat nici Ciceo.

„Aţi cerut autorizaţie de construire în regim de urgenţă deşi ştiaţi că trebuie să faceţi lucrările de un an de zile şi asta ca să nu faceţi licitaţie şi să daţi prin atribuire directă lucrările de reparaţii la acea parcare. Aţi făcut presiuni în data când am aterizat în 10 septembrie, şi asta împreună cu senatorul cu 1, 4 alcoolemie, aţi făcut pe mine presiune să primiţi o autorizaţie în regim de urgenţă şi aţi primit-o când aţi depus actele. În data de 11 aţi depus actele în data sde 11 aţi primit autorizaţia în regim de urgenţă. Aţi mai stat 10 zile până să începeţi lucrările”, i-a replicat Seplecan.

„Nu prezentaţi lucrurile corect. Nu, pentru că este o cerere anterioară, pe care o vom trimite la toţi consilierii şi nu vă mai crede nimeni că sunteţi în interesul cetăţeanului. Singurul lucru ce-l doriţi este să vă curgă litrii de motorină. Aţi blocat dezvoltarea aeroportului. Noi cerem doar respectarea legii”, a răspuns Ciceo.

„Da să se respectăm legea şi cine a greşit să plătească”, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean.

La vot însă 29 de consilieri nu au votat, astfel ă  proiectul nu a trecut . „Aceste proiect se va afla pe ordinea de zi a fiecărei ședințe de acum încolo” a concluzionat Seplecan.

Postaţi un comentariu