Satu Mare nu e de acord să primească gunoaiele Clujului după 14 iulie. Autorităţile judeţene continuă negocierile

Foto: Dan Bodea
eepurl.com

Criza gunoaielor se ascute la nivelul judeţului Cluj, după ce una dintre variantele pe care mizau cei de la Consiliul Judeţean, transportarea deşeurilor la Satu Mare după 14 iulie nu a fost agreată deocamdată de consilierii sătmăreni.

„Am fost de două ori la Satu Mare, preşedintele Consiliului Judeţean chiar doreşte să ne ajute, dar are nevoie de votul consilierilor. Din păcate în şedinţă când s-a văzut că există acest punct pe ordinea de zi unii consilieri au zis că cum adică Clujul, oraşul bogat îşi duce mizeriile la Satu Mare şi imediat s-au raliat şi alţii şi s-a hotărât scoaterea de pe ordinea de zi. Sincer eu nu mă mir pentru că şi ei au dreptate. Adică nu ne ajută Feleacu, care e chiar lângă noi şi care şi el e beneficiar ca localitate de ridicarea acestor gunoaie, şi să ne ajute ei de la Satu Mare. Dar nu renunţăm la discuţii, din această dimineaţă am reluat negocierile, poate reuşim totuşi să ajungem la o înţelegere”, a declarat pentru Transilvania Reporter, vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan.

Deocamdată gunoaiele din Cluj-Napoca se ridică ceva mai greu şi cu mici întârziezieri şi se transportă la Alba Iulia, după ce, săptămâna trecută primarul Emil Boc a reuşit să ajungă la un acord în acest sens cu primarul din Alba Iulia.

Soluţia este valabilă doar până în 14 iulie, deoarece din acea dată şi depozitul neconform din Alba Iulia trebuie închis.

 

Postaţi un comentariu