A şasea ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal, la USAMV

Foto: Transilvania Reporter

O nouă ediţie a Zilei Interacţiunii Om-Animal se va desfăşura în prima zi a lunii iunie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Evenimentul, aflat la a şasea ediţie, are loc duminică, 1 iunie, între orele 10:00-18:00.

Printre activităţile desfăşurate pentru copii, adulţi şi animalele lor de companie se numără:

Consiliere medicală pentru animale de companie, sfaturi pentru deținerea responsabilă a animalelor de companie și managementul riscului zoonotic, demonstrații de grooming canin – medici ai Clinicilor Veterinare Universitare USAMV CN, studenți voluntari ai USAMV CN.

Consiliere comportamentală de optimizare a interacțiunii cu animalele de companie și familizarizare cu terapia asistată de animale – Specialiști în comportament animal și terapie asistată de animale de la Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal, UBB și Asociația Dog Assist.

Activițăți de pictare a fețelor copiilor (face painting) – Asociația Studenților Psihologi din România (UBB) și voluntarii.

Interacțiuni cu iepurași – USAMV CN.

Activități de călărit terapeutic, interacțiune cu măgărușși capre – Asociația Descoperă Natura (Mugur Pop).

Activități asistate de câini ghizi pentru nevăzători (special adresate studenților nevăzători ai UBB și USAMV CN) – exerciții și informații despre pregătirea câinilor ghizi – Asociația Angel Dog Satu-Mare (Szabo Zoltan).

Interacțiuni de tip desenzibilizare și cunoaștere cu amfibieni, reptile, tarantule și gândaci dispuși în cutii speciale – Vivariul UBB.

Exerciții cu câini de terapie din diferite programe de consiliere psihologică și educaționale (echipe psihologi – câini de terapie) – Cabinete Individuale.

Interacțiuni supervizate cu câini de terapie și în formare – Asociația Dog Assist și voluntarii.

Exerciții demonstrative din programul anti-stres pentru studenți Keep calm with dogs – Asociația Dog Assist, Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal, USAMV CN și UBB

Activități de tipul copii citesc povești câinilor din Programul „Prietenii cărților” (Reading for dogs) – Asociația Dog Assist, Librăria Cărturești .

Exerciții cu câini de terapie de tip Dog Taxi  (plimbarea în grup a câinilor) – Asociația Dog Assist și voluntarii.

Standuri informaționale din domeniul academic (cercetare și educație), informații despre formări și servicii profesionale care permit încorporarea activităților asistate de animale – Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației (Departamentul de Psihopedagogie Specială), Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal.

Standuri pentru adopții animale și informare privind grija față de animalele adoptate, parada animalelor, ateliere pentru copii – Asociația Arca lui Noe, Asociația Trei Frați Pătați, Asociația Nuca, Asociația Ronda.

Colțul cunoașterii – Muzeul Zoologic al UBB

Standuri informaționale Asociații, ONG-uri și Școli Speciale cu posibilitate de colectare donații – Asociația Autism Transilvania, Școala Specială Transilvania, Asociația ADAM, Crucea Roșie, Pași Înainte.

Târg de produse hand-made pentru copii și animale (inclusiv produse ale unor artiști plastici clujeni).

 Atelier de fotografiere a iubitorilor de pisici și de câini (dog-persons & cat-persons).

Caricaturi de oameni cu animale – Mihai Nistor.

Bufet Restaurant Agronomia.

Ziua Interacţiunii Om-Animal este organizată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, în colaborare cu Facultatea de Medicină Veterinară (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca), Institutul de Cercetare a Interacţiunii Om-Animal (Zoo Turda) şi Asociaţia Dog Assist.

Distribuie:

Postaţi un comentariu