S-au rugat toată noaptea pentru pace, după atentatele de la Paris

Credincioşii greco-catolici din Cluj au participat noaptea trecută la o rugăciune specială pentru pace. Iniţiativa vine după atentatele teroriste de la Paris, iar la rugăciunea care a durat de vineri de la ora 18.00 până sâmbătă la ora 7.30 au participat peste 600 de credincioşi.

Clujenii s-au adunat la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj şi au asistat la Sfânta Liturghie oficiată de episcopul Florentin Crihălmeanu, după care s-au rugat toată noaptea.

“Ne-am adunat pentru o rugăciune pentru pace şi pentru unitatea creştinilor. Ne-am aliniat recomandării de rugăciune pentru pace a Papei Francisc, care se datorează existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate în Franţa, care acum riscă să devină un conflict armat pe plan mondial. Este ceea ce noi nu dorim şi de aceea am început această rugăciune de o noapte pentru pace”, a spus PS Florentin Crihălmeanu, pentru mediafax.

La rugăciunea pentru pace au participat preoţi, elevi ai Liceului Greco-Catolic “Inochentie Micu”, studenţi seminarişti, asociaţii şi grupuri de rugăciune ale Eparhiei de Cluj-Gherla.

 

Postaţi un comentariu