Românii pot înregistra online documentele adresate instituțiilor publice. Autoritatea pentru Digitalizarea României a lansat platforma aici.gov.ro

Înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice se poate face de acum online, pe platforma aici.gov.ro, care a fost lansata joi de către Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Pe acest website se pot înregistra documentele adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

Platforma aici.gov.ro oferă posibilitatea ca toate persoanele juridice să transmită către reprezentanțele județene ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (ANOFM) cererea pentru solicitarea șomajului tehnic potrivit OUG 30/2020 modificată prin OUG 32/2020. Șomajul tehnic permite societăților private să solicite plata de la bugetul de stat a 75% din salariul mediu brut pe economie tuturor angajaților respectivelor societăți.

Un alt obiectiv al platformei noi lansate este eficientizarea și tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel național, astfel încât toate instituțiile publice din România să fie înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetățenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt.

Conform comunicatului remis de ADR, de săptămâna viitoare platforma va oferi și instrumentele necesare plății indemnizației pentru alți profesioniști, cooperatiști și structuri sportive sau persoane fizice care au obținut venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe, afectați prin instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Nivelul scăzut de integrare și de digitalizare a instituțiilor este principalul obstacol în calea funcționării și comunicării eficiente în spațiul virtual, iar noul proiect dezvoltat de ADR în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru tehnologii Avansate, Bithat și Telekom oferă soluția care va permite înlesnirea comunicării dintre contribuabil și instituțiile publice.

Postaţi un comentariu