Reporteri fără Frontiere și ActiveWatch condamnă agresiunile președintelui PSD Cluj asupra jurnaliștilor

Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj a solicitat președintelui PSD, Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare deschisă, să intervină în vederea restabilirii unei comunicări decente între PSD Cluj și reprezentanții presei. De la instalarea sa în funcția de președinte interimar al PSD Cluj, conform semnatarilor scrisorii, Liviu Alexa a folosit pe site-ul ziardecluj.ro pe care îl deține un limbaj vulgar și agresiv la adresa unor ziariști din localitate – expresii reproduse în scrisoarea deschisă, alături de comportamente similare din perioada anterioară identității sale politice. Mai mult, într-o replică la această scrisoare deschisă, Liviu Alexa a folosit din nou un limbaj agresiv împotriva membrilor Asociației Profesioniștilor de Presă Cluj.

Ca urmare a acestei situații, APPC a sesizat organizațiile internaționale de protecție a jurnaliștilor și familia politică europeană social-democrată (citiți aici sesizarea). Primii care au reacționat la sesizare au fost organizațiile Reporteri fără Frontiere și partenera sa din România, ActiveWatch. Acestea s-au solidarizat cu jurnaliștii clujeni și au cerut PSD o clarificare față de comportamentul lui Alexa. Redăm mai jos comunicatul celor două ONG-uri:

„Asociațiile Reporteri fără Frontiere și partenera sa din România, ActiveWatch, susțin protestul ziariștilor din Cluj și consideră că limbajul ofensator folosit de liderul PSD Cluj este incompatibil cu cel al reprezentantului unei instituții politice. Mai mult, cât timp PSD este un partid aflat la guvernare, agresivitatea limbajului unui lider PSD constituie o amenințare directă asupra libertății de exprimare din România, situație incompatibilă și inacceptabilă într-o țară care aspiră la statutul de democrație europeană.

Asociațiile noastre solicită, așadar, o grabnică luare de poziție a conducerii naționale a PSD cu privire la comportamentul lui Liviu Alexa, președinte interimar al PSD Cluj”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu