Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai spune că şcolile nu trebuie închise nediferenţiat

Foto arhivă: Dan Bodea

Psihologul clujean Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai , critică intenţia închiderii tuturor școlilor din România pentru o lună, menţionând că măsurile legate de pandemie trebuie luate diferenţiat, mai ales că nu există dovezi care să arate că şcolile sunt focare de infecţie. 

Într-un interviu acordat publicaţiei EduPedu.ro, rectorul clujean spune că Universitatea „Babeș-Bolyai” a oferit guvernului exemple de strategii bazate pe profilul psihocultural defalcat pe zonele țării și pe modul cum influențează anumite atribute răspunsul românilor la restricțiile impuse deja.

Deja avem suficient de multe date științifice care arată că măsurile legate de pandemie trebuie luate diferențiat – diferențiat pe județe și chiar în cadrul județelor, acolo unde identifici anumite regiuni și populații vulnerabile.

A apărut recent în Nature studiul care arată că școlile – chiar și acolo unde transmisia comunitară este mare – nu reprezintă focare COVID sau locuri de transmitere a virusului, mai ales acolo unde vârsta este mai mică. Deci cu cât sunt elevii mai mici, cu atât probabilitatea de a transmite virusul este mai redusă și componenta de contagiune este mai scăzută.

Deci am fi putut să gândim mai diferențiat, am fi putut să închidem liceele poate, unde ai elevi de vârste mai mari, care pot să lucreze singuri online”, a declarat domnul David publicaţiei menţionate mai sus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu