Rata de infectare în Cluj-Napoca: 8,15. Emil Boc: ”Nu suntem panicați, dar suntem îngrijorați”. Situația în județ

Rata de infectare din municipiul Cluj-Napoca a scăzut de la 9,03 în 19 noiembrie, la 8,15 astăzi. Primarul Emil Boc spune că speră ca tendința de scădere să continue, acesta afirmând că eventualele măsuri ce vor fi luate în cazul în care numărul de infectări cu coronavirus va crește vor afecta direct locurile de muncă ale clujenilor.

”Mesajul meu este foarte ferm: Nu suntem panicați, dar suntem îngrijorați. Rata este, totuși, la un nivel ridicat și sperăm să nu urmeze o curbă ascendentă. În consecință, fac un apel insistent către toți cetățenii municipiului Cluj-Napoca de a fi în continuare responsabili, pentru că astăzi bătălia cea mai mare se dă în afara spitalelor. Acestea își fac datoria de peste 6-7 luni și rezistă pe baricade.

Avem încă situația sub control, suntem aproape de capacitatea maximă și orice ieșire în decor ne-ar putea duce la alte soluții. De aceea, respectarea regulilor fundamentale, distanțarea fizică, mască, igienă, plus evitarea oricăror lucruri nenecesare, sunt chestiuni fundamentale pentru fiecare dintre noi, ca gest de solidaritate pentru sistemul medical și, în același timp, de protejare a sănătății și, nu în ultimul rând, de protejare a locurilor de muncă din oraș. V-aș ruga să aveți în vedere că orice măsură restrictivă pe care am fi nevoiți s-o luăm va compromite foarte multe locuri de muncă”, a declarat primarul Emil Boc la începutul ședinței de Consiliu local de astăzi.

Rata de infectare la mia de locuitori în ultimele două săptămâni în localitățile județului Cluj:

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu