RAADPP se plânge că lucrările la drumul Răchiţele-Ic-Ponor încetinesc din cauză că CJ nu a plătit facturile

eepurl.com

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Cluj a fost înștiințată de Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA – SC Cridov SRL de faptul că ritmul lucrărilor la obiectivul „Modernizarea infrastructurii de acces în zona turistică Răchițele – Prislop – Ic Ponor” va fi încetinit.

Motivul invocat de constructori este neplata facturilor de către Consiliul Județean Cluj pentru lucrările aferente perioadelor 24.07.2015 – 15.08.2015 (1.807.906, 81 lei, TVA inclus) și 16.08.2015 – 31.08.2015 (1.959.967, 85 lei, TVA inclus), în condițiile în care valoarea lucrărilor, până în prezent, a fost suportată de către constructor.

„Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Cluj a făcut către Consiliul Județean Cluj toate demersurile și adresele necesare pentru ca plățile lucrărilor executate să fie onorate la timp” se precizează în comunicatul RAADPP.

La data de 22.09.2015, stadiul lucrărilor verificate de RAADPP este următorul: pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (aproximativ 14 kilometri) s-a turnat primul strat de covor asfaltic pe o lungime de 9, 77 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, și cel de al doilea strat de asfalt (stratul de uzură) pe o lungime de aproximativ 6, 57 kilometri, pe ambele sensuri de circulație, iar pe sectorul de drum județean desemnat spre execuție societății SC Cridov SRL (aproximativ 6 kilometri) erau executate lucrări de așternere a primul strat de asfalt pe o lungime de 5, 3 kilometri, pe ambele sensuri de circulație.

„Reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord – Vest și ai Inspectoratului de Stat în Construcții au făcut o serie de verificări cu privire la calitatea și conformitatea lucrărilor. Aceștia nu au găsit nicio neregulă sau neconformitate în ceea ce privește lucrările executate până la această dată. Totodată, diriginții de șantier și membrii UIP au aprobat cele două situații de lucrări și le-au înaintat Consiliului Județean Cluj. De asemenea, în data de 8 septembrie 2015, a avut loc faza determinantă la lucrările de așternere a primului strat de asfalt (binder cu o grosime de 6 centimetri). Și în acest caz s-a constatat conformitatea lucrărilor. Acest lucru a permis demararea lucrărilor de așternere a celui de al doilea strat de asfalt (strat de uzură, asfalt cu o grosime de 4 centimetri)”, se mai arată în informarea regiei.

Postaţi un comentariu