PUG-ul oraşului Cluj-Napoca a ajuns din nou spre avizare la Consiliul Judeţean

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Amânatul şi răs-amânatul Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Cluj-Napoca a  ajuns din nou spre avizare la Consiliul Judeţean Cluj.

„Proiectul noului Plan Urbanistic General (P.U.G.) al Municipiului Cluj-Napoca a fost depus la Registratura Consiliului Judeţean Cluj. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, acesta urmează a fi analizat şi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) Cluj în vederea avizării, şedinţă care va fi special convocată în acest sens în data de 3 decembrie 2014” se arată în comunicatul de presă al instituţiei.

PUG-ul a mai fost depus şi anul trecut la CJ, dar atunci specialiştii de aici au reclamat faptul că lipsesc anumite avize sau unele sunt expirate, astfel încât instituţia judeţeană nu poate acorda avizul pe acest plan. În aprilie 2014 arhitecţii de la primărie s-au angajat că vor depune de urgenţă toate actele lipsă sau expirate. Au trecut însă şase luni până acest lucru s-a şi întâmplat.

După avizarea din partea CJ, PUG-ul trebuie aprobat de plenul Consiliului Local Cluj-Napoca înainte de a intra în vigoare. PUG-ul a fost elaborat de UTCN care a avut ca asociaţi pentru acest proiect societăţile Planwerk şi Bogart. Contractul a fost în valoare de circa 800.000 de euro.

Postaţi un comentariu