PSD Cluj: Autostrada Transilvania și Autostrada Turda-Sebeș rămân priorități guvernamentale

După ce parlamentarii liberali clujeni i-au acuzat pe cei social-democraţi că nu au susţinut amendamente la buget astfel ca centura metropolitană şi Autostrada Transilvania să beneficieze de finanţare de la bugetul naţional, PSD Cluj a venit cu precizări.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, în buget sunt alocaţi bani pentru Autostrada Transilvania şi pentru alte câteva investiţii importante. Dintre acestea lipseşte însă centura metropolitană, pe care autorităţile locale ale municipiului Cluj-Napoca o consideră absolut obligatorie pentru a reyolva pe termen lung problemele tot mai grave din traficul autot din oraş.

„Obiectivele principale de infrastructură ale județului Cluj sunt finanțate de Guvernul Grindeanu: pentru Autostrada Transilvania sunt prevăzute 1,27 miliarde de lei iar pentru Autostrada Sebeş – Turda – 950 de milioane de lei.  De asemenea, conform legii bugetului, în 2017, Guvernul României a alocat fonduri pentru mai multe obiective din județul Cluj: Centura Vâlcele – Apahida – 7.840.000 lei, reabilitarea DN 1C Dej – Baia Mare – 8.925.000 lei, centura Bd. Muncii – Apahida – 245.000 lei, clădirea nouă a Institutului Oncologic – 29.096.000 lei, sediul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – 14.256.000 lei, sediul Inspectoratului Şcolar Municipal – 2.000.000 lei, corpul nou de clădire de la Biblioteca Centrală Universitară – 1.500.000 lei, Biblioteca Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară – 389.000 lei, extinderea Casei Corpului Didactic – 200.000 lei și pentru Sală de sport a CSŞ Viitorul – 200.000 lei”, se arată în documentul menţionat.

Clujul este o prioritate pentru PSD iar obiectivele strategice sunt sprijinite de către Guvernul României. Parlamentarii liberali din Cluj fie nu au citit cu atenție Legea Bugetului Național, fie au omis cu rea intenție alocările bugetare destinate Clujului. Și proiectele de interes regional precum Spitalul Regional de Urgență, pentru care nici Guvernul Boc nici cabinetul Cioloș nu au alocat finanțare, sunt în atenția PSD și vor fi sprijinite în următoarea perioadă” a declarat Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

 

Postaţi un comentariu