Protest pentru drepturile animalelor

Peste 50 de persoane au organizat, sâmbătă, un miting şi un marş prin care cer oprirea sacrificării animalelor pentru consum.

Manifestanţii spun că oamenii trebuie să consume vegetale, deoarece acestea conţin toţi nutrienţii necesari organismului uman.

„Scopul acestui marş este de aducere la cunoaşterea oamenilor ceea ce li se întâmplă animalelor, faptul că sunt exploatate şi sunt abuzate într-un moment în care societatea noastră este îndeajuns de dezvoltată astfel încât să nu mai fim nevoiţi să exploatăm animalele, pentru că putem avea o dietă bazată pe plante, de unde ne putem lua toţi nutrienţii şi, în acelaşi timp, să nu facem rău altor fiinţe din jurul nostru”, a declarat Nistru Eduard, din partea grupului „Vegan în Cluj-Napoca”

Potrivit acestuia, un argument în plus pentru a deveni vegan este faptul că produsele din carne sunt cancerigene.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Avram Iancu şi apoi au pornit într-un marş prin zona centrală a oraşului.

Ei au purtat pancarte cu mesaje de protecţie a animalelor, precum „Respect şi compasiune faţă de toate fiinţele. Fii parte din generaţia care pune capăt exploatării animalelor!”, „Stop folosirii animalelor”.

„Acest marș are ca scop aducerea la cunoștință societății a celui mai mare genocid din istoria umanității și onorarea memoriei zecilor de miliarde de animale ucise anual, dar și promovarea unui mesaj de pace și o alternativă la stilul de viață obișnuit -cel care presupune exploatarea animalelor- care să se bazeze pe plante. Este încă un pas înainte înspre o lume în care compasiunea pentru toate ființele pământului va prevala. Organizația Mondială a Sănătății a inclus în 2015 produsele procesate din carne în gradul I de risc pentru cancer, alături de tutun, azbest și plutoniu, iar carnea în gradul II de risc. De asemenea, Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO – Food and Agriculture Organization of the United Nations) atrage atenția asupra impactului ecologic al consumului de produse provenite din exploatarea animalelor”, se arată într-o informare a organizatorilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu