Protest la Cluj și în mai multe orașe din țară față de legile justiției

Foto arhivă: Dan Bodea

Un nou protest față de legile Justiției și modificările Codului Fiscal a avut loc duminică seara la Cluj-Napoca. Punctul de pornire pentru cei peste 1500 de protestatari, scrie Mediafax, a fost și de această dată Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde în urmă cu două zile s-a deschis Târgul de Crăciun. Printre colinde și povești de iarnă, mulțimea a început să scandeze „Dragnea nu uita România nu-i a ta” şi „Demisia”.

Protestatarii au afișat bannere cu mesaje precum „Noi suntem statul paralel, Dragnea nu ai viză în el”, „Toţi pentru justiţie”, „Vă jucaţi cu focul, curând mămăliga va exploda”, „Curaj DNA vino şi îi ia”, „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”. S-au scandat lozinci cum ar fi „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Parlament penal marş la tribunal”, „Dragnea şi Tudorel sunteţi statul parallel”, „Dragnea nu uita România nu-i a ta”, „Hoţii la răcoare nu la guvernare”, „Tăriceanu şobolanul”, „Demisia”.

Protestatarii au mers în marş prin centrul oraşului, scrie Mediafax.

Mesajul organizatorilor:

“Duminică seara sunt anunțate proteste împotriva Guvernului și Alianței PSD-ALDE, manifestațiile urmând să aibă loc în Capitală și în zeci de orașe din țară, dar și în câteva din străinătate. 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical (alcătuit din 34 de federații profesionale) și Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federații profesionale) cheamă fiecare român să ceară în strada, duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului”.

Postaţi un comentariu