Profesorul Constantin Ciuce va fi directorul medical al Spitalului Regina Maria din Cluj

Profesorul universitar doctor Constantin Ciuce va fi directorul medical al spitalului pe care reţeaua de sănătate Regina Maria îl va deschide în primăvara lui 2018 la Cluj-Napoca. Este primul spital privat cu servicii integrate din oraș, un proiect în valoare totală de 15 milioane de euro, ce va crea 300 de noi locuri de muncă.

Prof. Univ. Dr. Ciuce va conduce unitatea medicală ce se va întinde pe 4 etaje și va avea o suprafață de 7.000 de mp, dispunând de maternitate, cameră de gardă 24/7, ambulatoriu multidisciplinar și de o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii. Spitalul reprezintă cea mai mare investiție Regina Maria din afara Bucureștiului.

„Suntem bucuroși și onorați să îl avem alături de noi pe profesorul dr. Constantin Ciuce, un etalon în ceea ce privește înalta pregătire și calitatea actului medical. Avem certitudinea că experiența sa profesională, precum și echipa formidabilă de medici de aici, vor transforma spitalul într-un reper de excelență medicală. Ne dorim să susținem performanța medicală clujeană, în folosul pacienților și pentru îmbunătățirea calității vieții acestora și avem toată încrederea în rolul extraordinar pe care noul nostru director medical îl va avea în tot acest proces”, a declarat Fady Chreih, CEO-ul rețelei de sănătate.

Medic primar, cu dublă specializare în chirurgie generală și vasculară și o experiență clinică dobândită în peste 35 de ani de activitate chirurgicală, Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce a abordat de-a lungul carierei cazuri din ce în ce mai dificile. Astfel, a ajuns să opereze pacienți cu afecțiuni digestive benigne și maligne, de la esofag la rect, afecțiuni ale ficatului, pancreasului sau ale splinei, endocrine – tiroidă, paratiroidă, suprarenale, timus, patologie vasculară arterială a membrelor și a organelor abdominale, venoasă și limfatică.

„În tot ceea ce facem este important să avem dorința de a fi egalul celor mai experimentați și să avem capacitatea de a urmări progresul, tot ceea ce este nou în specialitatea noastră. Îmi doresc să particip la construirea și consolidarea unui mod integrat de a practica medicina într-un spital monobloc, în care siguranța actului medical să se bazeze pe profesioniști și tehnologie de ultimă generație, iar relația medic-pacient să aibă la bază respect și profesionalism. Mă identific cu valorile promovate de Rețeaua de sănătate Regina Maria și mă bucur să ducem mai departe tradiția de excelență a medicinei clujene. Consider noua poziție o provocare și un nou început și îmi doresc să formez echipe pluridisciplinare care să poată oferi soluții terapeutice, într-un sistem integrat, pacienților de orice vârstă, de la chirurgia fetală la cea a vârstnicului”, a declarat medicul Constantin Ciuce.

Printre principalele atribuții ale prof. univ. dr. Ciuce, în noua funcție, se regăsesc: trainingul și mentoratul profesioniștilor capabili să profeseze la standardele medicinei actuale și dornici să privească în viitor, dispuși să lucreze în echipă; crearea unui mediu în care respectul pentru demnitatea omului bolnav să devină reflex; adoptarea progreselor tehnologice cu beneficii demonstrate pentru pacienți; identificarea potențialelor probleme cu care se poate confrunta personalul medical și găsirea de soluții pentru remedierea lor. În plus, acesta va fi responsabil de evaluarea periodică a activității medicale și a gradului de satisfacție a pacienților, va gestiona programe de educație continuă pentru personalul medical și va monitoriza implementarea standardelor de calitate și siguranță din noua unitate medicală.

 

4 Comentarii

 1. Horatiu Salvan spune:

  Va felicit domnule profesor ! Va doresc multe realizari si in aceasta noua pozitie!

 2. Pop Claudia spune:

  Felicitari domnule profesor.
  Este încă o dovadă vie a faptului că sunteti un profesionist.
  Va doresc mult succes si dumneavoastra si echipei cu care veti demara acest proiect.

 3. Amelia Dragus spune:

  Felicitari! O decizie înțeleapta pentru pacienții acestui spital!

 4. Ana-Maria spune:

  In calitate de pacient al d-lui profesor, pot să spun doar: felicitări, sănătate, multă putere de muncă. Pt Spitalul Regina Maria, va fi un real câștig să îl aibă pe d-l profesor acolo.

Postaţi un comentariu