Primarul Clujului: Voi cere public demisia directorilor care nu vor fi pregătiți pentru începerea școlii. Nu accept indolență

Emil Boc spune că își dorește ca școala să-și înceapă normal activitatea la 15 septembrie, dar că a pregătit terenul și pentru reluarea școlii în regim hibrid: unii acasă, alții în băncile școlilor. În acest sens, Consiliul local a votat astăzi o rectificare de buget de 17 milioane de lei destinată tocmai începerii în condiții bune a noului an școlar. Primarul Clujului a amenințat că va cere demisia oricărui director de școală care, la 15 septembrie, nu va pregăti școala pentru buna reluare a cursurilor, normale sau digitale.

”E o preocupare permanentă a noastră: cum ne vom relua activitatea școlară în spetembrie. Evident că lucrăm pe scenariul ca activitatea să se reia câ tmai aproape de situația normală. Dacă situația va fi sub control, cu acest scenariu vrem să ne prezentăm în fața clujenilor. Totul depinde de ce se va întâmpla de astăzi pînă pe 15 septembrie. Probabil că autoritățile centrale vor lăsa decizia pe plan local, în funcție de gradul de evoluție al pandemiei, eu aș vrea să avem cât mai mulți copii care pe 15 septembrie să meargă la școală., dacă se poate toți. Acesta este scenariul de bază pe care l-am discutat cu cei de la Inspectoratul Județean Școlar.

Scenariul II este acela prin care copiii din clasele 0-4 să meargă la școală, pentru că e important ca ei să-și formeze aceste abilități la începutul activității educaționale la școală, și să mergem în variantă hibrid cu elevii din clasele mai mari, asta dacă starea de sănătate nu ne va permite să mergem cu toții la școală.

Și, din acest punct de vedere, avem astăzi rectificare de buget, și alocăm 17 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din municipiul Cluj-Napoca, iar din acești bani 12.7 milioane se duc pentru dotările necesare începutului de an școlar. Trebuie să fim pregătiți și pentru varianta hibridă, adică pentru achiziționarea de camere video, laptopuri, căști, de tot ce e necesar în clasă pentru a putea susține și acest tip de învățământ. Oricum, aceste investiții în învățământul digital sunt necesare, oricum trebuie să le facem, dar trebuie să le facem începând de astăzi, astfel încât în 15 septembrie să fim pregătiți și pentru această ipoteză.

Îi atenționez public pe directorii de școli din Cluj, pe cei care, după ce primesc banii, nu vor dota școlile astfel încât după 15 septembrie să poată începe școala și nu vor fi pregătiți, că le voi cere public demisia. Nu accept indolență, sper să nu fie cazul, pentru că tot ce au cerut, acum li s-a dat prin această rectificare de buget. Adică, să n-aud din 15 septembrie, știți, stați un pic că n-am făcut achiziția la cine a trebuit etc! Ați cerut, ați primit! Oricum, repet, învățământul digital nu mai poate fi oprit. Sper ca inspectorul școlar Marc să-i țină, ca și pînă acum, sub control pe directorii de școli”, a declarat Emil Boc.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Ștefania says:

    Putem să cerem și noi demisia primarului deoarece în fiecare an rămân sute de copii fără loc la creșă? Poate demisia pentru că școlile și grădinițele sunt supraaglomerate, din lipsă de spațiu?

  2. Mihaela says:

    Da, putem. In 27 septembrie. La vot.

Postaţi un comentariu