Primăria Cluj-Napoca va elibera certificate de urbanism în format electronic

Primarul Emil Boc a declarat, joi, la o conferinţă despre economia digitală, organizată în cadrul Cluj Innovation Days, că Primăria Cluj-Napoca este prima administraţie publică locală din România care va elibera documente de urbanism în format electronic, informează Agerpres.

„De la începutul lunii aprilie, Primăria Cluj-Napoca devine prima din România care va elibera documente de urbanism în format electronic, scutind cetăţeanul de deplasarea la ghişee şi de contactul cu diverşi funcţionari. Vom elibera electronic aceste certificate şi le vom putea prelungi; la fel, vom elibera online diverse avize, certificate de la spaţii verzi, siguranţa circulaţiei sau salubritate sau vom putea prelungi autorizaţiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnătură electronică în vederea înregistrării în sistem. Măsura care va fi implementată este un nou pas în digitalizarea activităţii administraţiei publice locale”, a menţionat Emil Boc.

El a mai spus că Primăria Cluj-Napoca asigură şi plata online a taxelor şi impozitelor locale, programarea căsătoriilor etc.

Cluj Innovation Days, manifestare organizată de Clusterul Cluj IT, se desfăşoară în perioada 30 – 31 martie, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii ‘Babeş-Bolyai’ (UBB) Cluj-Napoca, cu participarea a peste 400 de persoane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu