Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, va candida pentru funcția de președinte al PNL

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că are în vedere candidatura pentru președinția PNL, acesta explicând faptul că a luat această decizie deoarece „vremea celor care ajung să conducă partide prin combinaţii, prin grupări şi manipulări făcute în rândul membrilor, a încetat”.

Alin Tișe a explicat că din filiala PNL Cluj vor fi mai multe candidaturi pentru conducerea națională a partidului.

„Luni va fi Birou Permanent Naţional al PNL şi se va discuta despre convocarea unei Convenţii Naţionale unde să aibă loc alegeri, cel mai probabil la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. Vor fi mai multe candidaturi din partea PNL Cluj pentru funcţii la vârful partidului şi eu, personal, voi candida pentru una dintre funcţiile de vârf. E posibil şi pentru cea de preşedinte al PNL. Cred că, dincolo de persoane, ar trebui să discutăm despre principii şi despre o echipă care poate ajuta acest partid. În ceea ce priveşte experienţa profesională, rezultatele politice şi electorale, în ultimele cicluri electorale, PNL Cluj este îndreptăţită şi poate emite pretenţii chiar la funcţia de preşedinte de organizaţie naţională. Consider că vremea celor care ajung să conducă partide prin combinaţii, prin grupări şi manipulări făcute în rândul membrilor, a încetat”, a explicat Tişe.

Tișe a subliniat faptul că la viitoarea conducere a partidului este nevoie de politicieni legitimați prin votul alegătorilor.

„Indiferent despre ce persoană vorbim, va trebui să fie legitimată de votul oamenilor, fie prin votul la nivel local, fie la parlamentare, o persoană care să aibă această legitimitate şi cred că doar o persoană care are un astfel de bagaj în spate şi care şi ea în sine să fie credibilă poate ajuta partidul. PNL Cluj poate avea candidaţi de la nivelul de jos până la cel de vârf”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Alin Tișe este în prezent președintele Consiliului Județean Cluj.

Postaţi un comentariu