Prefectul Mircea Abrudean: Solicităm doze suplimentare de vaccin pentru județul Cluj

Prefectul Mircea Abrudean. Foto: Dan Bodea

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat astăzi că la nivelul județului Cluj există o cerere uriașă de vaccinuri anti-Covid, și a anunțat că a solicitat Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării doze suplimentare pentru perioada imediat următoare.

”Avem în prezent 12 centre comunitare de vaccinare, cu 14 fluxuri active în acest moment. În perioada imediat următoare, în funcție de alocarea unui număr suplimentar de doze, vom crește numărul de centre. Vom deschide centre în Florești, probabil în Chinteni, în Mociu sau în Huedin. Avem un număr foarte mare de solicitări de vaccinare, ceea ce este îmbucurător, și solicităm celor de la Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării doze suplimentare de vaccin pentru județul Cluj”, a declarat Mircea Abrudean în cadrul unei conferințe de presă.

Până în prezent, la nivelul județului Cluj, s-au vaccinat 19.821 de persoane.

” Lucrurile arată într-o notă optimistă”

În ce privește numărul de noi infectări, cifrele arată bine în județ în ultima săptămână, dar și la nivelul municipiului Cluj-Napoca, rata de infectare la mia de locuitori coborând la 3,31.

”Din 81 de UAT-uri, mai avem 20 în scenariul roșu, 23 în cel galben și 38 în scenariul verde. Pe 27 ianuarie vom face o reevaluare a măsurilor luate în localitățile din județ. În funcție de rata incidenței de la acea data, se vor putea ridica restricții din UAT-urile care se vor încadra în această categorie.  Așa cum arată lucrurile, dacă s-ar păstra acest ritm de scădere până în 26 ianuarie, am putea ajunge și în municipiul Cluj-Napoca la o rată de sub 3, asta ar însemna ridicarea restricțiilor cele mai importante pe partea de HORECA, deocamdată cel mai afectat sector.

Lucrurile arată într-o notă optimistă. Am avut o creștere a cazurilor, la care ne-am așteptat după perioada de sărbători, până în data de 15-16 ianuarie, de atunci am început să scădem. Sperăm ca cifrele să continue să scadă, în așa fel încât să putem ridica restricțiile cât mai repede”, a mai spus prefectul Clujului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu