Poetul Ion Mureșan va deveni și cetățean de onoare al orașului Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Potetul Ion Mureșan va deveni în curând și cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca. Un proiect de hotărâre va fi adoptat în acest sens la ședința Consiliului Local de joi 29 ianuarie.

Ion Mureșan este considerat unul din cei mai buni poeţi pe care România îi are la ora actuală. S-a născut în Vultureni pe 9 ianuarie 1955 și a făcut parte din gruparea revistei Echinox. Uniunea Scriitorilor din Romania i-a acordat două distincţii importante de-a lungul anilor, Premiul de debut în anul 1981 şi premiul pentru poezie în anul 1993. De asemenea, Ion Mureşan este laureatul ediţiei a XXIII-a a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia pe anul 2013.

Poetul a primit anul trecut tot în ianuarie titlul de cetățean de onoare al județului Cluj, ”Clujean de onoare”, distincția fiindu-i acordată cu prilejul celei de a XIX-a ediții a Balului Operei. Iar recent, în 9 ianuarie,  Ion Mureșan a fost sărbătorit printr-o seară specială de poezie și muzică în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic (UBB), cu o zi înainte de a împlini 60 de ani. Atunci primarul Emil Boc a promis public că în prima ședință a Consiliului Local din acest an poetul va fi propus pentru a deveni cetățean de onoare al urbei.

Postaţi un comentariu