Patru secţii neinteroperabile din cadrul Regionalei CFR Cluj, scoase la licitaţie

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA organizează marţi 25 noiembrie 2014, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 27 secţii CF (980, 5 km), care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.

Cele 27 de secţii de cale ferată neinteroperabile care se vor licita se află pe raza sucursalelor regionale de cale ferată Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa. Astfel, pe raza sucursalei regionale CF Cluj vor fi licitate 4 secţii neinteroperabile: Câmpia Turzii – Turda,  Ilva Mică – Rodna Veche,  Botiz – Bixad şi Baia Mare – Baia Mare Nord.

Ofertele depuse se vor deschide marţi, 25 noiembrie 2014, la ora 10.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri, persoanele juridice interesate să participe la licitaţie putând depune documentaţia până în ziua derulării procedurii, la ora 09.00. Durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fipreţul cel mai mare.

“Ne aşteptăm ca operatorii de transport să sprijine menţinerea transportului feroviar pe aceste secţii neinteroperabile, mai ales că din această lună nu mai există obligativitatea de a licita minimum o grupă de secţii, ei având acum posibilitatea să participle la licitaţie doar pentru o secţie de cale ferată”, a declarat Macarie Moldovan, director general al CFR SA.

Postaţi un comentariu