Parcul industrial Aries din Turda, pe lista scurtă a unui important producător de componente auto din Statele Unite, pentru relocarea unei fabrici

Foto: aries-ipark.ro

Parcul industrial Aries din Turda a fost selectat ca o potențială locație pentru mutarea facilităților de producție ale unei companii mari din Statele Unite, cu activitate în industria componentelor auto.

100 de locuri de muncă

În ultimele șase luni, compania americană a prospectat mai multe locații deoarece intenționează în 2016 să-și relocheze o parte dintre facilitățile de producție existente în actuala locație din America de Nord. Odată mutată producția, din discuțiile purtate în ultimele luni cu firma americană, vor fi create cel puțin 100 de locuri de muncă, de la începutul operațiunilor în România, urmând a fi angajate până la 600 de persoane până în 2021.

„Suntem foarte bucuroși că parcul industrial Aries a fost pus pe lista scurtă de potențiale locații ale companiei americane, deoarece reiterează decizia noastră de la începutul anului 2015 de a oferi premisele moderne pentru producția și asamblarea industrială în România. Compania americană a subliniat beneficiile orașului Turda ca destinație de producție, în contexul unei rate ridicate a șomajului la nivel local dar și a unei forțe de muncă pregătite, persoane cu mare experiență, foști angajați ai societăților industriale ce au fost închise în ultimii ani.  Vom continua să colaborăm cu primăria Turda pentru a ne asigura că această companie americană, dar și alți potențiali investitori, vor alege parcul industrial Aries ca locația perfectă din România pentru noi operațiuni de business. Ne concentrăm pe generarea de investiții importante la Turda, dar și pe facilitarea mijloacelor necesare pentru generarea de oportunități de muncă pentru locuitorii din Turda”, spune Erik Gustafson, Head of Asset Management for Europa Capital Emerging Europe.

Prima fază din Parcul Industrial Aries a fost finalizată la începutul anului 2016, în urma unei investiții de patru milioane de euro, ce include investiții semnificative în ceea ce privește utilitățile și infrastructura terestră a parcului.

Parcul Industrial Aries se întinde pe o suprafață de 54 de hectare de teren, ceea ce permite, în momentul finalizării totale a proiectului, construcția a peste 225.000 de metri pătrați de facilități industriale și logistice. Aries se află în proximitatea autostrăzii A3. La un grad de ocupare complet, din estimările Europa Capital, Parcul Industrial Aries poate genera peste 5.000 de noi locuri de muncă în Turda.

Postaţi un comentariu