Parcări de biciclete supravegheate video în parkingurile din oraș

Primăria Municipiului Cluj-Napoca va înființa spații sigure pentru parcarea bicicletelor, amplasate în parkingurile din oraș, în încercarea de a încuraja și sprijini folosirea mijloacelor de transpot nepoluante.  Măsura vine după ce proiectul de bugetare participativă „Parcări de biciclete sigure” a fost votat de către cetățeni și aprobat de comisia tehnică din cadrul primăriei. Locurile vor fi date în folosință în aproximativ trei luni, spune viceprimarul Dan Tarcea.

Primele parkinguri unde se vor amenaja spații pentru biciclete sunt cele de pe Primăverii F.N. și Băișoara 1-3, unde există deja locuri libere disponibile. Vor urma apoi cele de pe străzile Fabricii, Negoiu și Mehedinți, după ce se vor elibera locurile de parcare destinate automobilelor.

Fiecare parcare va avea un număr de 40 de spații pentru biciclete, obținute prin cumularea a două locuri de parcare destinate autoturismelor. Spațiul este de tip cușcă și va fi supravegheat video. Intrarea se va face pe bază de cartelă, iar în interior proprietarii sunt sfătuiți să folosească un sistem suplimentar de securizare a bicicletelor. Tariful propus pentru un abonament este de 50 de lei/an.

În cadrul dezbaterii publice din 14 august privind aprobarea proiectului, cetățenii Clujului au ridicat problema lipsei parcărilor pentru biciclete în alte locații decît parkingurile primăriei.

„ Stau într-o zonă în care se desființează copertinele. Eu țin patru biciclete, toți din familie au bicicletă. Am închiriat copertină tocmai din cauză că mi s-a furat bicicleta din casa scărilor. Sunt alți vecini în aceleași condiții. Se pot desființa copertinele, dar să lăsați una temporară pentru bicicletele din zonă. Luna viitoare când se desființează copertinele, ce fac acei oameni?”, s-au plâns oamenii. Referitor la această problemă, administrația locală nu are nici deocamdată nicio soluție.

Maria Grigoraș

Distribuie:

Postaţi un comentariu